Si danes mislila naročati preko spleta? Najprej preberi TOLE (če želiš privarčevati 💸)

Tako dobri triki, da ti ne bo treba več vračati naročil. 😎

Si danes mislila naročati preko spleta? Najprej preberi TOLE (če želiš privarčevati 💸) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2021

Če si ljubiteljica spletnega nakupovanja, tako kot večina Cosmo uredništva, si se zagotovo že kdaj opekla, kupila mačka v žaklju ali *vstavi kakršnokoli prispodobo za slab nakup*. 

Midi obleka se je izkazala za prekratko, material je tak, kot bi oblekla vrečo za smeti, barva pa je popolnoma drugačna. 

Najprej smo se trudile z vračili, ki so nam vzela preveč časa, predvsem pa živcev, sedaj pa se nam ne ljubi več in stvari ležijo po omari ali smo jih podarile naprej. Ker smo site slabih nakupov, ki jih v veliki meri lahko pripišemo nepremišljenemu dodajanju v košarico, pa smo zbrale top nasvete, ki bodo vsem nam pomagale do boljšega izkupička.

1) POGLEJ VIDEO

Večina bolje poznanih spletnih trgovin (ASOS, Pretty Little Thing, Fashion Nova ipd.) imajo poleg številnih fotografij na modelu in obešalniku tudi 360-stopinjski video.

Stilisti na fotkah namreč uporabljajo sponke in druge pripomočke, ki skrijejo pomanjkljivosti oblačil - z videom je take stvari težje zakriti, ti pa boš dejansko dobila to, kar vidiš. No, vsaj večino časa ...

Seth Meyers Dancing GIF by Late Night with Seth Meyers

2) IMA MODEL PODOBNO POSTAVO?

Obožujemo spletne trgovine, ki uporabljajo različne modele, saj tako lahko vsaka najde nekaj zase in oblačila vidi na podobni postavi.

Ne glede na to, če kupuješ v sekciji za visoke, nizke ali močnejše postave, pa bodi pozorna na informacije o modelih. Naše najljubše trgovine namreč navajajo konfekcijsko številko in višino modela, ki nosi naš bodoči novi kos, s to informacijo pa se boš lažje odločila za nakup.

Nekatere trgovine imajo možnost, da kupci napišejo oceno in dodajo svojo fotografijo, zato vedno preveri, če ti lahko kdo prepreči slab nakup.

3) NAVODILA ZA PRANJE 

Povej po pravici - kdaj si nazadnje na roke prala srajco ali obleko nesla v čistilnico? *čri čri čri*

Če ti spletna trgovina na pladnju ponudi vse informacije za pranje, ti pa veš, da jih ne boš upoštevala, izdelek raje odstrani iz košarice. Bolje, da ga nimaš, kot pa da zapraviš denar in ga ob prvem pranju skrčiš. Spet, delamo se, da ne govorimo iz izkušenj. 😂

👉 Kupuješ na WISH-u? Ko boš videla TO, tega več nikoooli ne boš storila (omg, kaj??!)

4) POIŠČI NAJBOLJŠO CENO

Stric Google ve vse. Tudi to, kje boš enak izdelek našla po nižji ceni. Prepričane smo, da so bili spletni brskalniki izumljeni za lažje nakupovanje. Prepričane! 😉

V iskalnik vpiši znamko in ime izdelka ter preveri različne ponujene strani, da najdeš najbolj ugodno ponudbo.

5) S ČIM BOŠ KOMBINIRALA NOVI NAKUP?

Kolikokrat si si kupila ekstravaganten top, asimetrično krilo ali kričečo jakno, potem pa hitro ugotovila, da nimaš ničesar, s čimer bi novi nakup kombinirala? Naj ti pomagamo - prevečkrat. 

Najprej odpri omaro in poglej, če lahko ta kos kombiniraš z vsaj dvema drugima, ki ju že imaš v omari ali pa bo pristal na seznamu 'Nekoč ga bom oblekla (in druge laži, ki jih govorim sama sebi)'.

👉 Modne strokovnjakinje razkrivajo: TAKO boš prihranila denar KLJUB nakupovanju 😉

6) P.O.Č.A.K.A.J.

Razen, če gre za zadnji kos po res znižani ceni, se splača počakati z nakupom in izdelek pustiti v nakupovalni košarici. Saj veš, zadevo je treba prespati.

Nekatere trgovine te bodo želele prepričati v nakup in ti ponuditi kodo za popust, čez teden ali dva bo v ponudbi nov kos-ki-ga-moraš-imeti (in bo zaradi zneska v košarici poštnina brezplačna) ali pa bodo začeli z razprodajami po celotni spletni strani in boš dobila avtomatsko znižano ceno. 

7) NE POZABI NA DROBNI TISK

Če vsi ti nasveti ne pomagajo ali pa preprosto ne boš imela sreče ter dobila čuden kos (beri: neprave velikosti in zoprnega materiala), pred klikom na Naroči, preberi še drobni tisk spletne trgovine.

Kakšen je postopek vračila, dobiš denar nazaj ali gre le za kredit na njihovi strani, koliko te bo stalo vračilo in druga vprašanja, ki se ti porajajo, morajo biti odgovorjena v njihovi politiki poslovanja.

Barbara Dunkelman Shopping GIF by Rooster Teeth

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Modna strokovnjakinja RAZKRIVA, kako ločiti kopijo dizajnerskih kosov od ORIGINALA
Priporočamo tudi: MODNA blogerka razkrila PREPROST trik, ki rokave SUKNJIČA obdrži na mestu