Ne boš verjela, zaradi ČESA se ti HITRO sprazni baterija na telefonu (tole imaš zagotovo vklopljeno)

O-M-G! Tole ti lahko reši ... baterijo! 😍

Ne boš verjela, zaradi ČESA se ti HITRO sprazni baterija na telefonu (tole imaš zagotovo vklopljeno) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2021

Saj poznaš tisti scenarij, ko nujnooooo potrebuješ, da ti baterija telefona zdrži čim dlje, a se sprazni ob najbolj nemogočem trenutku?

Še posebej, če je tvoj telefon starejši od dveh let in ga vse od začetka nisi polnila pazljivo, se s prehitrim praznjenjem baterije soočaš dnevno! Zate imamo 4 trike, kako lahko to vsaj malo omiliš in svojemu telefončku podaljšaš vzdržljivost!

1. Izklopi vibriranje

Ker gre za eno izmed funkcij, ki so za tvoj mobilni telefon še posebej zelo naporne, ni nič čudnega, da hitreje preneha delovati. Če si med tistimi, ki na veliko prejemajo sporočila, imajo vklopljena obvestila za čisto vsako aplikacijo ali enostavno prejemajo veliko klicev, je vse to za tvoj telefon sila veliko dela, ki zahteva tudi veliko njegove energije - beri baterije .

Priporočamo ti, da imaš tako svoj telefon raje nastavljen na glas ali pa enostavno izklopiš tako zvok, kot tudi vibriranje. 

2. Zapiraj aplikacije, ki jih ne uporabljaš

Če tudi ti delaš tako, da svojih naloženih aplikacij ne zapreš, ko jih nehaš uporabljati, je to velika napaka. Zakaj? Ker se tebi samo zdi, da si jih zaprla, v resnici pa so v ozadju še vedno odprte in delujoče, kar seveda vpliva na porabo baterije.

Veliko odprtih aplikacij naenkrat tako pomeni veliko obremenitev za baterijo, hkrati pa ji s tem škoduješ tudi na dolgi rok, saj se počasi njene zmožnosti slabšajo.

Če ne veš, kako na svojem mobilnem telefonu aplikacije ugasneš, preveri na Youtube ali na stričku Googlu! 

3. Polnjenje telefona čez noč

Ne, tema nima s tem nobene veze. Gre se za to, da ti ponoči spiš in nimaš kontrole nad tem, kdaj se telefon napolni. Namreč, ko se napolni, bi ga morala nujno, res nujno izklopiti s polnjenja. V drugačnem primeru mu namreč škoduješ in krajšaš njegovo življenjsko dobo.

Zavedati pa se moraš tudi, da elektrika bateriji prinaša vročino, torej je tvoj telefon, tudi ko je že napolnjen, še več ur izpostavljen vročini za brez veze, kar seveda še dodatno poškoduje baterijo.

4. Neprestano visiš na ...

... Snapchatu, Facebooku, Google mapsih in Youtube!

S temi aplikacijami sicer ni nič narobe, ampak enostavno pač spadajo med tiste, ki tvojemu telefonu porabljajo največ baterije. Če boš torej nekaj ur zdržala brez njih, bo tudi tvoja baterija držala precej dlje!

In še to - vsake toliko svojemu mobilnemu prijatelju privošči počitek in ga za nekaj časa popolnoma izklopi.

Baterija ti bo hvaležna, ti pa nam! ;)

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Hodiš spat z MOKRIMI lasmi? Frizerji razkrivajo, zakaj tega NIKOLI ne počni

Priporočamo tudi: Na tem RAZKOŠNEM posestvu sta novo leto praznovala Meghan in princ Harry