"Možu sem povedala GROZNO resnico o njegovem očetu, odziv pa me je pustil brez besed"

Slovenka je na forumu delila zgodbo, ob kateri ti bo zajokalo srce. 😔 Ja, tudi to je Slovenija.

"Možu sem povedala GROZNO resnico o njegovem očetu, odziv pa me je pustil brez besed" (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2021

"Nikoli ne razglabljam svojih osebnih težav tujcem, ampak tokrat potrebujem malo pomoči. Sem srečno poročena. Mož ima starejšo sestro, s katero sta živela v zelo škodljivem okolju kot otroka/najstnika.

Oče je bil pijanec in je v času, ko je mama odšla na misijo, domov vozil ženske ter njiju zaklepal v sobo. Po nekaj letih sta se hvala bogu ločila, otroka sta ostala pri mami.

To se mi je seveda vedno zdelo grozno, ampak sem nekako moža razumela, da želi imeti stike z očetom in ga hodiva tudi obiskovat.

Danes pa sem izvedela (od moževe sestre), da jo je oče tudi posiljeval.

Mož o tem ne ve absolutno ničesar, saj ga je sestra želela zaščititi (kot mlajšega bratca), mama pa tudi nikoli ni nič rekla. Ne ve tudi, da je bil v zaporu zaradi podobnega zločina. On nekako išče stik z očetom, saj je bil premajhen, da bi se spomnil vseh grozot ali pa je stvari potlačil.

Problem je nastal, ker naj bi se jutri dobila z njegovim očetom na kavi. Odkar jaz vem, kaj je počel svoji hčeri, ga ne morem videti.

Ne moram tam sedeti in se smejati, kot da ničesar ne vem.

Mislim, da nikakor ne bo šlo. Po eni strani želim možu prizanesti bolečino in mu zamolčati ... Po drugi strani pa ne vem, kako bom lahko še leta in leta hodila k njegovemu očetu.

Celo povabila sva ga na svojo poroko poleg sestre (grozno mi je, ampak nisem vedela!!!). In pa bojim se, da če mož izve, bo očeta ubil ... Kaj naj naredim? Naj mu povem?" je zapisala anonimna uporabnica spletnega foruma med.over.net.

Čez čas se je vendarle opogumila in možu priznala:

"Z možem sva se pogovorila o tem in je bil zelo šokiran, pričakovano. Tudi s sestro sva danes zmenjeni, da to predebatirava ob kavi. Je pa zelo zanimivo (tega nisem pričakovala), da golobje kot sva se z možem o tem pogovarjala, bolj je postalo očitno, da imata sestra in mož večje zamere do mame, kot do očeta.

V pri vrsti zato, ker je pustila otroke (stare 6 in 14) doma same s pijancem za celo leto in to celo 2x. In tudi jaz osebno sem v njej videla glavnega krivca. Tudi če ni vedela za zlorabo, ne bi smela pustiti otrok doma s pijancem. To je nedopustno.

Sama je bežala pred resnico, otroke pa pustila doma.

Ko je izvedela, da je sestra meni povedala, kaj se je dogajalo, je rekla možu, da jo sedaj še bolj sovraži ... Meni je to nekaj strašnega. Da kaj takega rečeš za svojo hči, še posebej pa sinu – njenemu bratu. Tako da bo za moje pojme najprej potrebno razčistiti odnos med mamo, možem in sestro, preden se lotijo očeta.

Je pa tudi mož sam rekel, da mora biti mama pobudnica tega pogovora ... Na žalost pa vsi vemo, da si raje vrat prereže, kot pa da to naredi. Žal. Je preponosna.

Jaz sem bila prepričana, da bo iz njega zavrel bes ... pa ni. Jokal je zaradi sestre, ampak je potem rekel, da se počuti sebično, ker želi kljub vsemu imeti očeta.

Sedaj imata v redu odnos, otroštva se pa ne spomni (ali pa ga je potlačil). Sem mu rekla, naj ga ne bo sram, da je normalno, da želi imeti odnos z očetom. Seveda ga bom podpirala v vsem, kar se odloči. Osebno prihajam iz zelo srečnega doma in si zelo težko predstavljam, kakšni občutki so to in kako razmišljajo zlorabljeni otroci.

Najbolj me je strah tega, da bom danes izvedela, da je še možu kaj naredil, ko je bil majhen. Tega me je groza. Ne vem, če sploh želim vedeti.

Ampak ne bom delala zaključkov. Sem prepričana, da se bodo usedli, pogovorili in končno razčistili odnose. V vsakem primeru pa je mama dolžna eno veliko opravičilo obema."

Ob takšni izpovedi ti kar zajoka srce, kajne? 😔

Zapis je bil objavljen na med.over.net

Preberi še: "S fantom sva si med karanteno naredila profil na Tinderju in zgodilo se je TOLE" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: O, sh**! Naša bralka si je želela SEKSI avanturo iz diskoteke, dobila pa TOLE.