Facebook bo SPREMENIL svoje ime, in imamo seznam NOVIH predlogov (+5 stvari, ki jih moraš vedeti, če uporabljaš FB!)

To naj bi bilo ime, ki bo nadomestilo famozni Facebook. 

Facebook bo SPREMENIL svoje ime, in imamo seznam NOVIH predlogov (+5 stvari, ki jih moraš vedeti, če uporabljaš FB!) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2021

Takoj po objavi novice, da naj bi Facebook spremenil svoje ime, so se na spletu pojavila ugibanja, kakšno to ime bo.

Twitter, na primer, je eksplodiral od predlogov, med objavami pa smo našli tudi celoten seznam imen, za katere javnost misli, da imajo največ možnosti za zmago.

Celoten seznam si lahko pogledaš tukaj:

#1 Nova vizija podjetja

Nova vizija podjetja je ustvarjanje podobnega digitalnega prostora, kot je celotni internet, ki ga poznamo danes, z razliko, da bi lahko ljudje v tem omrežju ustvarjali lastne avatarje, se sprehajali po vsebinah in spoznavali druge ljudi.

#2 Preimenovanje že čez en teden?

Novica o preznamčenju blagovne znamke se je pojavila v času, ko je velikan med družbenimi mediji pod pritiskom številnih regulatorjev zaradi vprašljivih poslovnih praks. Po poročanju The Verge, naj bi se preimenovanje zgodilo na ali pa kmalu po njihovi letni konferenci Connect, ki je načrtovana za 28. oktober.

#3 Nov koncept

Vse kaže, da bo Facebook v prihodnosti močno vezan na stran meta.com, ki je še nedavno tega vodila naprej na meta.org, spletni dom biomedicinskega raziskovalnega orodja, ki ga razvijajo pod skrbništvom projekta Chan Zuckerberg Initiative.

Hudoooo! Tilen Brglez (Kmetija) je PRVAK v tem športu (čestitkeeeee 👏🏼)

#4 Kaj bo z drugimi družbenimi mediji v lasti Facebooka?

Trenutno še ni znano, kaj se bo po preimenovanju zgodilo z Instagramom in Whatsappom, ki sta v lasti Facebooka. Poznavalci ugibajo, da znajo ta družbena medija preprosto absorbirati znotraj nove tržne znamke, podobno kot je pred leti Google pod eno krovno znamko potegnil podjetje Alphabet.

#5 Facebook ni prvo večje podjetje, ki spreminja ime

Facebook tudi ni prvi gigant med družbenimi mediji, ki se je odločil za preznamčenje. Snapchat se je na primer leta 2016 preimenoval v Snap, z ambicijami, da poleg programske opreme začne razvijati tudi strojno opremo.

Sicer so tudi nekatere največje blagovne znamke, ki jih poznamo danes, nekoč imele drugačno ime. Nike je bil včasih Blue Ribbon Sports, Pepsi je bil Brad's Drink, Tinder pa se je sprva imenoval Matchbox.

Vir: The Verge, CNN

Preberite več na Metropolitan.si

Fotografije: Profimedia