Spiš na levi ali desni strani postelje? Preveri, kaj to pove o tebi (za-ni-mi-vo!)

Torej, na kateri strani boš spala danes ponoči? 😅

Spiš na levi ali desni strani postelje? Preveri, kaj to pove o tebi (za-ni-mi-vo!) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2023

Si se danes zjutraj zbudila na napačni strani postelje? Morda boš presenečena, ko boš izvedela, da se to pravzaprav lahko zgodi - in lahko ima veliko večji vpliv na tvoj dan, kot si misliš.

Stran postelje, na kateri se odločiš za spanje, lahko pove tudi stvari o tvoji osebnosti.

Pravzaprav raziskave kažejo, da bi lahko tvoje razpoloženje, odnos do dela in celo dohodek napovedali glede na to, na kateri strani postelje po navadi spiš.

Preprosto povedano, 'zbujanje na napačni strani postelje' ali pa 'da si vstala z levo nogo' pomeni, da si bolj čemerna kot običajno. 

Nihče ni povsem prepričan, od kod izvira ta besedna zveza. Vendar obstaja nekaj dobrih teorij. Veliko starih vraževerij trdi, da je leva stran vsega nesrečnejša od desne; v starem Rimu je bilo zelo nezaželeno vstati z leve strani postelje, saj bi to lahko pokvarilo preostanek dneva.

V vsakem primeru se izkaže, da res lahko vstaneš z napačne strani postelje. To je zato, ker če spimo na strani, ki je drugačna od običajne, morda ne bomo spali tako dobro (navsezadnje smo bitja navade).

In seveda, slabo spanje je zanesljiv način, da se počutimo čemerne.

Ljudje, ki spijo na levi strani

Glede na raziskave so ljudje, ki spijo na levi strani, verjetno bolj veseli kot njihovi kolegi na desni strani.

Pozitiven pogled omogoča levičarjem, da se bolje spopadejo z veliko delovno obremenitvijo, kar pomeni, da jih stresen dan ne ustavi zlahka.

Tisti, ki spijo na levi, menijo, da so v krizi mirnejši od partnerja in na splošno bolj samozavestni.

Poroča se tudi, da naj bi bili tisti, ki spijo na levi strani, bolj zadovoljni z delom kot tisti, ki spijo na desni.

V feng shuiju, starodavni kitajski praksi urejanja okolja za harmonijo, je leva stran postelje najboljša stran, iz katere lahko vstaneš, saj je povezana z bogastvom, močjo in celo dobrim zdravjem.

Ljudje, ki spijo na desni

Niso pa vse slabe novice za osebe, ki spijo na desni strani. Pravzaprav se domneva, da ljudje, ki spijo na desni strani postelje, zaslužijo več denarja.

In če imajo tisti, ki spijo na desni strani, manj pozitiven pogled, je tudi večja verjetnost, da bodo prizemljeni in pripravljeni na najslabše možne scenarije, zaradi česar se levo in desno stran ujemata v nebesih.

Preberi še: VODO, v kateri kuhaš testenine, zlivaš v odtok? NIKAR (to je razlog, zakaj 🤯)

Priporočamo tudi: Si se kdaj vprašala, ali nas pokojni lahko še vedno slišijo? Imamo odgovor