"Žena me je pustila, ker sem na robu umivalnika pustil umazane kozarce!" (BRUTALNA izpoved bralca)

"Obnašal sem se kot njen otrok in ne kot njen mož," še pravi.

"Žena me je pustila, ker sem na robu umivalnika pustil umazane kozarce!" (BRUTALNA izpoved bralca) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 8. 2021

Izpoved našega bralca se začne kot vsaka klasična ljubezenska zgodba. Fant spozna dekle. Po poroki živita srečno do konca svojih dni. A kaj, ko resnično življenje ni pravljica.

"Da, zdi se malce nerazumno. Brez slabe vesti lahko rečete kaj takega. Žena me je namreč zapustila, ker sem puščal (in to še vedno počnem) umazano posodo na umivalniku. Ne v umivalniku, ne ob, ampak na njem, in to le nekaj centimetrov stran od pomivalnega stroja.

Zdi se, da je ona malce zmešana in jaz žrtev nepravičnih pričakovanj. Vsi radi pokažemo s prstom na druge, še posebej, ko gre kaj narobe. Zame moje početje ni problematična stvar. Ko sva bila še poročena, so se mi prepiri glede tega zdeli naravnost bizarni. A zanjo - da, zanjo - je puščanje umazane posode ob umivalniku problematična stvar.

Vsakič, ko je vstopila v kuhinjo in na robu umivalnika našla umazan kozarec, se je postopoma bližala ​​prekinitvi najinega zakona. A takrat še tega nisem videl in ne razumel.

A tudi če bi videl in razumel, se bojim, da bi kljub vsemu ravnal enako. Ne bi spremenil svojega vedenja, ampak bi jo ponovno trmasto poskušal prepričati, da mora na stvari gledati enako kot jaz. Za nas moške je pomembno, da nas drugi spoštujejo in morda sem mislil, da mi s postavljanjem svojih ženskih pravil le-tega ne izkazuje. Mogoče sem mislil, da bi me morala žena spoštovati preprosto zato, ker sem si z njo izmenjal zaobljube. A ob tem nisem pomislil, da mi bo to moje tako željeno ženino spoštovanje prineslo prav dejstvo, da bom pospravil za sabo.

Spomnim se, da je moja žena pogosto govorila, kako naporno je, da mi mora ves čas govoriti, kaj naj počnem. Vedno sem razmišljal: "Če mi samo poveš, kaj želiš, da storim, bom to z veseljem naredil." Ampak ona ni hotela biti moja mama. Želela je biti moja partnerka in želela je, da vso svojo inteligenco ter učne sposobnosti uporabim za logistiko upravljanja najinega življenja in gospodinjstva.

Želela je, da sam ugotovim, kaj je potrebno storiti za najin dom, a takrat se mi je to zdelo popolnoma nerazumljivo.

Danes vem, da bi sam prostovoljno pospravil umazan kozarec v pomivalni stroj, ker s tem pokažem spoštovanje do svoje partnerke, a ker tega v preteklosti nisem storil, sem ostal sam in nesrečen. Včasih je potrebno zaradi ene neumnosti izgubiti vse, da se sploh zaveš, kaj imaš.

Dragi moški, ne ponavljajte mojih napak, saj niste mali otroci in vaša partnerka ali žena ni vaša mama. Sam zdaj to vem."

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Tale SEKSI zvezdnica nikoli ne uporablja deodoranta (+najdlje v Hollywoodu zdrži BREZ tuša!)

Priporočamo tudi: Ne le ženske, tudi MOŠKI lahko 'squirtajo' (TAKŠEN je občutek, pravijo)