Iskrena izpoved: "Ko me je mama vprašala, zakaj moja žena ne pospravlja, sem odgovoril TOLE!"

Vsak moški bi se moral postaviti v bran svoji ženi, se strinjaš?

Iskrena izpoved: "Ko me je mama vprašala, zakaj moja žena ne pospravlja, sem odgovoril TOLE!" (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2021

Zaščitniške starše poznamo vsi, kajne? In čeprav velikokrat res ne mislijo slabo, je lahko njihovo vtikanje precej nadležno!

Prav iz tega razloga je pomembno, da jih v takšnih trenutkih postavimo nazaj na realna tla, kar je odlično uspelo ameriškemu blogerju Clintu Edwardsu, ko se  je njegova mama začela vtikati v njegov zakon.

Poglej, kaj ji je povedal tukaj 👇:

"Pred nekaj tedni sem klepetal z mamo po telefonu, ko mi je rekla: "Ali te ne moti, da Mel (moja žena) nima vedno popolnoma pospravljeno po hiši?" Bila je sobota. Sam sem ravnokar pomival posodo.

Iskreno - saj nisem vedel, kaj ji naj rečem. Mama tega ni vprašala na pikolovski, nesramen način ali kaj takšnega. Vprašanje je postavila zgolj iz radovednosti. Očitno je opazila, da naš dom ni vedno tako urejen.

Saj ne, da je čiščenje zgolj naloga moje žene. Najino poroko smatram kot partnerstvo, zato je čistoča toliko moja odgovornost kot njena.

Priznam - velikokrat se nam zgodi, da so povsod nametane igrače, po več dni v koritu leži umazana posoda, na kuhinjskem pultu pa kraljuje na pol dokončan umetniški projekt. Priznam tudi, da najin dom ni tako čist kot dom moje mame, a to me ne moti. Pravzaprav o tem sploh ne razmišljam.

Nisem vedel, kako točno se naj odzovem na mamino vprašanje, spravilo me je v precejšnjo zadrego. Nikoli ne vem, kaj reči v takšnih trenutkih, zato sem poskušal mamo razumeti. Če pomislim, verjamem, da mamino dojemanje naše hiše odraža obdobje, v katerem je odraščala. Je del generacije "baby boomerjev".

Očeta nisem tako dobro poznal, vendar se spominjam, da mi je enkrat  dal nasvet glede izbiranja žene: "Nepričakovano se ustavi pri njeni hiši. Oglej si, kakšna je takrat, ko nekdo pride nenapovedan. O ženski lahko veliko izveš po tem, v kakšnem stanju ohranja svojo hišo." Mislim, da je mamina skrb zaradi čiste hiše v veliki meri povezana s tem, da poskuša izpolniti pričakovanja iz njene mladosti.

A stvar je v tem, da za razliko od očeta sploh nisem razmišljal o čisti hiši, ko sem se poročil s svojo ženo.

Razmišljal sem, kako mi je všeč, kar ima za povedati. Pomislil sem, kako se je ob meni na prvem zmenku počutila. Pomislil sem, kako se mi je na široko nasmehnila. Všeč mi je bilo. Pomislil sem, kako je sladka in premišljena, pomislil sem, ali je to ženska, ki bi si jo želel za svoje otroke.

Po nekaj trenutkih, ko sem se trudil najti prave besede, sem končno rekel: "V ta zakon nisem prišel zaradi čiste hiše. Vstopil sem vanj, ker je bila videti kot nekdo, s katerim bi lahko preživel vse svoje življenje."

Tišina.

Nekaj ​​posode sem ta čas dal na podstavek.

Sčasoma je mama rekla: "No ... to je verjetno bolj pomembno kot čista hiša."

"Ja," sem rekel, "tudi jaz mislim tako."

Bravo, tak odgovor si zasluži vsaka ženska! 👏🏻

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Na TO novo dieto prisegata Gigi in Bella Hadid (po njej NE boš lačna, obljubimo)

Priporočamo tudi: Študentka razkrila, kakšno je v resnici delo na VROČI LINIJI in kaj vse je SLIŠALA (pretresljiva izkušnja)