Študentka razkrila, kakšno je v resnici delo na VROČI LINIJI in kaj vse je SLIŠALA (pretresljiva izkušnja)

"Čeprav večina govorice ni bila pretirano surova, pa sem spoznala, da nisem mogla kar tako pozabiti, kar so mi moški govorili," je priznala.

Študentka razkrila, kakšno je v resnici delo na VROČI LINIJI in kaj vse je SLIŠALA (pretresljiva izkušnja) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 8. 2022

Zmeraj sem bila ena tistih študentov brez denarja. Napihnjene cene študentskih nastanitev so me prisilile, da sem tekom prvega letnika imela dve službi, da bi lahko preživela.

To se je seveda odražalo na mojem družabnem življenju – med tednom sem delala v šolskem centru kot tutorka, med vikendom pa v bližnjem baru, zaradi česar mi je ostalo zelo malo časa za učenje, kaj šele za druženje.

Do konca prvega letnika sem preverila čisto vsak zadetek na spletu za "kako hitro zaslužiti denar", a noben izmed predlogov mi ni vlival dovolj upanja, da bi zapustila katero od mojih služb.

Nato pa sem – vsaj tako sem mislila – našla rešitev. Začela sem delati na vroči liniji.

S prijateljicami sem se šalila o delu, ki vključuje seks, in poznam nekaj študentk, ki dejansko opravljajo takšno delo po klubih in na spletu. Ker tovrstno delo v zadnjem času, zahvaljujoč platformam, kot je OnlyFans, postaja čedalje bolj sprejeto, ni nič presenetljivega, da kar 1 izmed 5 študentov razmišlja o takšnem načinu plačevanja svojega študija.

Zaradi pomanjkanja finančne podpore, višjih cen nastanitev in povečanih stroškov življenja se mnogi študentje, tudi jaz, s težavo prebijejo skozi mesec.

Ker bi mi bilo pri delu iz oči v oči ali pa čemerkoli, kar bi lahko škodovalo moji identiteti (nisem želela tvegati, da bi moji posnetki in fotografije pristale na spletu) neprijetno, sem pristala v svetu vročih linij. To mi je omogočalo prodajo vsebin za odrasle, hkrati pa sem ohranila nadzor.

Sicer sem prebrala, da plača ni ravno sanjska, ampak v najslabšem primeru bi bila podobna mojemu dosedanjemu minimalnemu zaslužku. Edina veščina, ki jo je bilo treba obvladati, je da sem morala biti zmožna igrati in zveneti prepričljivo, za kar sem bila prepričana, da mi bo šlo – že prej sem igrala, zato sem bila samozavestna, da bom lahko dobro improvizirala – in obdržati resen izraz na obrazu.

Najpomembneje pa je to, da služba od tebe zahteva, da postaviš mentalno blokado pred vsebinami za odrasle.

Izkazalo je, da mi to ni šlo tako dobro od rok, kot sem mislila.

Prvi dan sem dobila kopico rednih klicateljev, kar mi je omogočilo, da svoj urnik prilagodim njihovemu času. Prvi izmed mojih rednih klicateljev je bil starejši moški, ki ga je zanimala astrologija. Želel je vedeti, kaj sem po horoskopu in razpravljati o najini kompatibilnosti. Nato me je dnevno poklical, da mi je povedal moj horoskop za tisti dan.

Drugi redni klicatelj je od mene želel le dovoljenje, da lahko počne določene seksualne stvari, zato sem mu v bistvu le vsakič znova ponavljala navodila oziroma ga vodila. Nič pretirano travmatičnega.

Splošno gledano sem postala zelo uspešna: kot 'poredna punca' sem bila zelo priljubljena na vročih linijah in kmalu zaslužila dovolj, da sem lahko pustila eno izmed ostalih dveh služb.

Na splošno so bili klici kar zabavni. Naučila sem se biti kreativna, oponašala sem zvoke hoje v visokih petah in, ker so me moški vedno pogosteje želeli slišati lulati, sem iz plastenke v skodelico pretakala vodo, da je nastal zelo podoben zvok.

Iskreno, večina pogovorov ni bila pretirano surova. A vendar sem spoznala, da je bilo zame 'blokiranje' tistega, kar so mi moški govorili, veliko težje, kot sem si predstavljala.

Glede na to, da sem bila zelo mlada, so klicatelji pogosto komentirali, kako 'mlado' sem slišati. Omenjali so 'športne modrčke' in 'otroške gatke' ter z mano govorili, kot bi bila otrok, ki ni razumel seksa.

Klicna linija bi morala svoje zaposlene varovati pred klici nelegalne narave, ampak dokler klicatelj ni eksplicitno omenil starosti, je bilo vse skupaj opredeljeno kot igra vlog.

Občasno sem se zaradi narave teh klicev počutila tako neprijetno, da bi odložila slušalko, zaradi česar sem se seveda morala zagovarjati pred nadrejeno, ki bi mi dala lekcijo o nespoštovanju strank in mi grozila z odpuščanjem.

Čeprav sem uporabljala anonimno vročo linijo in s strankami nisem imela vizualne povezave, sem se še zmeraj počutila ranljivo.

Hitro je postalo jasno, da je nadrejenim šlo le za to, da so klicatelje ohranili na liniji čim dlje in maksimizirali svoj dohodek, njihova politika poslovanja pa je ta odnos podpirala.

Najprej sem predvidevala, da mi bo ta služba (služba samozaposlene) dala več nadzora nad mojim časom in mi omogočila služenje denarja, medtem ko bom počela gospodinjska opravila ali pa si delala izpiske. Namesto tega pa sem začela spoznavati, da ne bom dobila plačila, če ne bom izpolnjevala želja neprimernih strank.

Čeprav je to popolnoma fer – nikoli namreč nisem pričakovala, da mi bodo ti moški všeč – si nisem niti v sanjah predstavljala narave teh pogovorov. Prav tako sem se zavzela, da medtem ko sama služim spodobno plačo, klicatelji plačujejo okoli 2 eura na minuto za to, da se pogovarjajo z menoj.

Te izkoriščevalske narave dela si nisem mogla zanikati, zato sem se po samo nekaj tednih odločila s tem prenehati.

Na srečo sem lahko med poletjem živela pri starših, kjer sem lahko delala toliko ur, kot sem lahko, da sem si prihranila denar. Nato sem slišala za študente, ki so se udeležili medicinskih raziskav. S pomočjo tega sem uspela zaslužiti dovolj denarja, da lahko še zdaj živim spodobno.

Čeprav seksualno delo postaja vedno pogostejše in se mnoge ženske odločijo delati samostalno, da bi imele dodaten zaslužek, lahko iz prve roke povem, da še vedno obstajajo težave z zaščito teh delavk. Zdi se, da mlade ženske padejo v 'past', ki obljublja enostavno delo in hiter zaslužek.

Biti samozaposlena, delati od doma in služiti 10 eurov na uro se sliši kot idealna služba za redno študentko, še posebej zaradi privlačnega oglaševanja in prijave, ki vzame vsega 5 minut.

A vendar kljub temu, da je služba na vroči liniji praktična in ponuja včasih še kako potrebno rešitev za tiste, ki se s težavo prebijejo skozi mesec – poleg tega pa seksualno delo postaja vedno bolj normalizirano – sem iz prve roke spoznala, da se lahko hitro zgodi, da pozabiš na težko realnost dela v industriji za odrasle. Četudi delo opravljaš zgolj preko telefona.

Po predlogi Rosie Strathmann

Preberi še: Tinder zmenek: 'Na zadnjih sedežih avta naju je zasačil policaj' (izpoved našega BRALCA)

Priporočamo tudi: 'Kdo sploh hoče 23-letno devico?' (iskrena izpoved naše bralke, ki še NI izgubila nedolžnosti)