TE stvari Primark NE želi, da veš (6 ekstremnih razkritji, ki spremenijo VSE)

No, kaj praviš na tole?

TE stvari Primark NE želi, da veš (6 ekstremnih razkritji, ki spremenijo VSE) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2022

Si se kdaj spraševala, zakaj toliko ljudi iz Primarka odhaja s polnimi vrečami oblačil, ti pa komaj najdeš par kosov, ki so ti všeč?

Razlog za to je, njihova nakupovalna strategija!

Tako je! Primark je lahko zaradi svoje velikosti in obširne ponudbe kar malo zastrašujoč, zato se moreš nakupovanja tam lotiti sistematično in si zanj predvsem vzeti čas.

Ekstremne Primark oboževalke so delile svoje nasvete, kako one tam nakupujejo, da najdejo kar najboljše ponudbe in najbolj zaželene kose.

#1 Vedno si vzemi čas

Primark ima številne skrite kotičke in izredno veliko ponudbo vsega od spodnjega perila do najbolj trendi modnih kosov in kozmetike. Da bi lahko prečesala celotno ponudbo, si moraš vzeti čas. V Primark torej ne zahajaj, ko se ti mudi ali tip pred zaprtjem. Zaradi velikosti trgovine si vzemi vsaj debelo uro časa.

#2 Pojdi, ko ni gužve

Ko je trgovina natrpana, boš hitreje zgubila potrpljenje in težje si boš ogledovala ponudbo. Da bi našla čas, ko je trgovina najbolj mirna, uporabi Google. Tam lahko namreč poleg urnika trgovine vidiš tudi, koliko strank se običajno nahaja v trgovini na določen dan in ob določenih urah. Običajno so dnevi med tednom ter jutranje in večerne ure najbolj umirjene, zato se na nakupovalno ekspedicijo odpravi takrat.

Preberi še: Si prepričana, da ime Primark izgovarjaš pravilno? Njihov direktor je pripričan, da zagotovo ne!

#3 Fanta pusti doma

Če si mislila, da je dobra ideja, da gre fant s tabo, ker ti bo lahko svetoval, katera oblačila ti najbolje pristojijo, si se zmotila! Če je vsaj malo podoben povprečnemu moškemu, potem bo v Primarku hitro zgubil potrpljenje in te pustil samo v trgovini, med tem ko bo s sladoledom v roki zunaj sedel na klopci in te čakal. Ti boš potem pod pritiskom, da te čaka in nakupovanje bo uničeno. Fanta zato pusti doma, ne jemlji seboj niti otrok ali prijateljic, ki niso redne stranke Primarka. Za najbolj učinkovito nakupovanje naj te spremlja tista prijateljica, ki je velika Primark oboževalka in pozna tvoj stil, saj bo gotovo našla tudi kak super kos zate.

#4 Začrtaj si pot

Ker je Primark ogromen, potrebuješ pravo strategijo napada. Odloči se za določeno pot, ki ji boš sledila, zato, da boš obšla celotno ponudbo v trgovini. Nikar brezglavo ne skači od enega oddelka do drugega. Loti se strateško tako, da na primer najprej obhodiš levo stran trgovine, nato desno in se počasi pomikaš proti zadnjemu delu. Tako ne boš ničesar izpustila.

Priporočamo: Trik modne urednice: tako nikoli več ne boš imela kameljega prsta - niti v pajkicah, niti v kopalkah!

#5 Spremljaj ponudbo

Da bi se že vnaprej kar najbolje pripravila na nakup, spremljaj njihove socialne kanale, kjer redno objavljajo novosti. Primark ima zelo podobno ponudbo povsod po svetu, razlikuje se samo po velikosti - manjše trgovine imajo v svoji ponudbi samo tiste glavne kose sezone, med tem ko v večjih trgovinah najdeš celotne kolekcije.

#6 Kupi samo tisto, kar boš nosila

Ugodna ponudba v Primarku te lahko hitro zavede (ooo, glej, ta pulover je samo 8 evrov!), ampak če je nekaj poceni, še ne pomeni, da mora s tabo domov. Premisli, kam in s čim boš določen kos nosila, preden se odločiš za nakup. Prave Primark profesionalke vedo, da ni nič narobe, če se tudi v vrsti na blagajno premisliš in odločiš, da kakšnega kosa ne boš kupila. naj ti ne bo nerodno!

Preberi še: Skrivnost razkrita: ne boš verjela, kako lahko top modne dnamke kupuješ še ceneje

Fotografije: Profimedia