Ti škornji čez koleno vedno drsijo dol? Zato, ker delaš to napako (razkriva modna urednica)

Vau, na to pa res nismo pomislile!

Ti škornji čez koleno vedno drsijo dol? Zato, ker delaš to napako (razkriva modna urednica) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2021

Sezona škornjev čez koleno je nedvomno v polnem razmahu, toda, ali si jih do sedaj nosila povsem napačno?

Vse smo se že namreč srečale z naslednjo težavo: ne glede na to kako čudovite in kako oprijete škornje kupimo, vedno nam zlezejo dol. 

In Cosmo ne bil bil Cosmo, če ne bi na uredništvu našle rešitev tudi za to nadlogo.

Preberi še: Si umazala svoje naj čevlje iz semiša? Očistiš jih kar s tem kosom hrane

Po odgovor smo se tudi tokrat zatekle na TikTok. Ena od uporabnic je na tem socialnem omrežju namreč delila video z kar štirimi različnimi triki, kako preprečimo, da bi škornji spolzeli dol.

@lina.noory TAG someone who’d love this #fashionhack#fyp #foryourpage #fashiontiktok #shopwithme #moda #ootd #grwm #fashionhaul #tiktokfashionmonth #fitcheck ♬ SAD GIRLZ LUV MONEY Remix (feat. Kali Uchis and Moliy) - Amaarae & Kali Uchis

Njen prvi nasvet vključuje vezalko. To je ovila okoli škornja neposredno nad kolenom in jo s tem pritrdila na mestu. Nato je zgornji del škornja prepognila navzdol, da je prekrila vezalko, in ga za piko na i spet rahlo prepognila navzgor.

Drugi trik: zgrabi trak za spodnje perilo in tri ali štiri nekaj-centimetrske koščke nalepi okoli stegna in ga pritrdi na svoje mesto. Paziti, da na tem območju pred tem ne uporabljaš losjonov ali olj, saj se lepilni trak ne bo želel prilepiti na kožo.

Priporočamo: Nimaš likalnika? Detajle na srajci lahko zlikaš kar s tem pripomočkom!

Za svoj tretji trik je pod škornje oblekla do kolen dolge nogavice, ki imajo debelejšo zgornjo plast. Trdi namreč, da bo ta razlika v teksturi držala škorenj na mestu.

Zaključila je z zadnjim, četrtim trikom: lahko tudi odrežeš zgornji del para nogavic, ga oblečeš čez koleno in nato čez obuješ škorenj. 

Vsi štirje nasveti so naravnost genialni, nam pa sta zagotovo najbolj všeč zadnja dva, ki vključujeta nogavico, saj se vsaj na hitro zdi, da sta najbolj učinkovita, vsaj takrat, ko so škornji iz semiša ali njemu podobnih materialov.

Preberi tudi: Ti oblačila drsijo iz obešalnika? Modna urednica razkriva trik, ki ga boš oboževala

Fotografije: Profimedia