'Ta nepričakovana BARVA bo TOP trend te sezone' pravi naša MODNA urednica

In kimajo ji tudi že vse slovenske vplivnice. 😍

'Ta nepričakovana BARVA bo TOP trend te sezone' pravi naša MODNA urednica (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2021

Tedni mode se še dobro niso niti zaključili, pa so modne vplivnice že posegle po prvih kosih, ki napovedujejo velike trende za pomlad in poletje 2022.

Podobno kot letošnje poletje, so modni oblikovalci tudi za drugo leto napovedali pravo eksplozijo barv - to smo namreč tudi potrebovale po zelo umirjenem in melanholičnem letu 2020.

Poleg žareče oranžne in rumene v različnih odtenkih, je ena glavnih barv, ki bo preplavila ulice v letu 2022 zelena. In to ne kar katerakoli, temveč odtenek, ki se imenuje "Kelly". 

BMUET(TE)

Kot že veš imajo barve globlji psihološki pomen in zato tudi ni nobeno naključje, da bo tokrat v trendu prav ta odtenek zelene.

Kelly zelena je intenzivna, čista zelena, ki se nahaja med modro in rumeno v barvnem krogu. Poimenovana je po skupnem irskem družinskem imenu Kelly, saj spominja na bujno zeleno irsko pokrajino. Pogosto jo povezujejo tudi z barvami dneva sv. Patrika.

Preberi tudi: Obožuješ nakit Pandora? Preberi trike, ki jih moraš poznati!

Yuhan Wang

Kot prava osrednja zelena je Kelly barva prenove, narave in energije, povezana je z rastjo in okoljem. Lahko je tudi simbol denarja, ambicij in pohlepa.
Kelly zelena je dramatična in jo je potrebno uporabljati v nadzorovanih odmerkih, a so modni oblikovalci tokrat to pravilo suvereno prekršili!

Lahko jo kombiniraš z drugimi odtenki zelene in z omehčanimi sosednjimi odtenki v barvnem krogu, na primer z rumenimi in oranžnimi ali modrimi in vijoličnimi.

Priporočamo: Kate middleton znova navdušila v obleki iz Zare

Supriya Lele

Čeprav so ta trend barve oblikovalci predstavili šele na nedavnih tednih mode, ki so se odvijali v septembru in začetku oktobra, pa so barvo z navdušenjem posvojile že številne modne vplivnice, med njimi tudi Vanesa Rola in Adrijana Dimec.

Preberi tudi: Trik modne urednice: tako ti bo prav vsak par njegovega džinsa

Povej, kako pa je Kelly zelena všeč tebi?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanesa Rola (@vanesarola)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A D R I J A N A D I M E C (@adrijanadimec)

Fotografije: Profimedia