Balenciaga predstavila NOV izdelek za 1700 evrov, svet pa v SMEH (poglej, zakaj)

16. 5. 2022
Balenciaga predstavila NOV izdelek za 1700 evrov, svet pa v SMEH (poglej, zakaj) (foto: Profimedia)
Profimedia

Splet je te čevlje označil za najgrše čevlje na svetu. :D Se strinjaš?

Modna hiša Balenciaga, ki spada med ene izmed najbolj luksuznih znamk na svetu, je tokrat modno okolje šokirala s svojo najnovejšo kampanjo. 

V njej namreč promovira ponošene superge, ki bodo kupcem na voljo po izjemno vrtoglavi ceni - zanje bo potrebno odšteti kar 1700€!

Fotografije raztrganih, poškodovanih in povsem obrabljenih čevljev, ki jih je za blagovno znamko posnel fotograf Leopold Duchemin, so po ponedeljkovi predstavitvi postale viralne na družbenih omrežjih.

Takšen je njihov videz:

Uporabniki TikToka, Instagrama in Twitterja se zgražajo nad njihovo astronomsko ceno, ki je superge pošvedranega videza nikakor niso vredne.

Na srečo gre za omejeno kolekcijo obutve. Po podatkih modne hiše bo za 1753 evrov na voljo le 100 parov ekstra uničenih superg. Njihova originalna, neuničena različica, se sicer na spletu prodaja za 469 in 592 evrov, odvisno od modela.

V sporočilu za javnost so povedali, da portreti “tihožitja” nakazujejo, da so njihove superge namenjene nošenju za vse življenje – vidik, ki je še posebej pomemben med naraščajočimi pogovori o industriji hitre mode in škodljivemu vplivu za naš planet.

Večina ljudi se nad njihovo kampanjo in idejo zgraža, vendar je navdušil nekatere modne oblikovalce, ki menijo, da je znamka s tem obrnila pravila in bistvo luksuza na glavo.

Kakšno pa je tvoje mnenje? Bi si privoščila take čevlje?

Vir fotografij: Balenciaga

Povzeto po Kaji Flisar

Preberi še: TO so čevlji, ki pašejo na čisto vse (in bodo popolni za poletje!)

Priporočamo tudi: Ta majica za manj kot 5 evrov je to poletje DALEČ najbolj zaželena (+kje kupiti)