Kdo je Vida Macura Maglica? Ženska, ki na področju športa niza številne neverjetne uspehe

22. 12. 2023
Kdo je Vida Macura Maglica? Ženska, ki na področju športa niza številne neverjetne uspehe (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

V preteklosti je bila kot edina Evropejka povabljena na največji svetovni športni sejem v Dubaju.

Kdo je neverjetna športnica, ki niza uspeh za uspehom?

Vida Macura Maglica je izjemna športnica, katero definira več stvari - je licencirana kondicijska trenerka, uspešna podjetnica na svetovnem področju, žena in mama. Le kako ji uspe?

O tem je nedavno spregovorila v eni izmed epizod Metropolitanovega podkasta, kjer je dejala, da ravnotežje med vsemi vlogami v življenju sicer težko najde. "Velika prednost je ta, da je moja služba hkrati tudi moj hobi," je še iskreno priznala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

Vida Macura Maglica se s športom ukvarja že od svojega sedmega leta, zato življenja brez njega praktično ne pozna. Ker ima za sabo bogato športno kariero in številne izkušnje, je to velika prednost, ko se na njo obrnejo drugi vrhunski športniki. Odlikujejo jo namreč razni nazivi in dosežki. 

Vida Macura Maglica in njeni uspehi:

  • aplikacija Extreme Training®️, katere soustanoviteljica je Vida Macura Maglica, je leta 2020 zasedla 1. mesto v svetu na podlagi inovativnosti med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes,
  • aplikacija Extreme Training®️ je leta 2021 zasedla 6. mesto v svetu po številu aktivnih uporabnic med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes,
  • leta 2022 je v Dubaju na največjem sejmu športa in zdravja na glavnem odru odvodila kar dva treninga in
  • leta 2023 je na glavnem odru največjega 4-dnevnega sejma športa in zdravja v Evropi, ki se je odvijal v Italiji pod imenom Rimini Wellness, vsak dan izpeljala 3 treninge.

A to še ni vse:

Vida Macura Maglica ni znana le po dosežkih svoje aplikacije, katerih kreator vadbenih programov je sama, ampak je tudi v zgodnji mladosti žela ogromno športne slave. Vida je nekdanja reprezentantka Republike Slovenije v karateju, nekdanja državna prvakinja v športnih borbah v karateju, mojstrica karateja (črni pas 1. dan), večkratna nosilka naslova na evropskem pokalu v karateju v športnih borbah, prav tako pa ima uspešno pridobljeno licenco za kondicijskega trenerja 2. stopnje na Fakulteti za Šport Ljubljana.

Osebni arhiv
Osebni arhiv

Osebni arhiv

Kar je še toliko bolj zanimivo, je to, da si ni nikoli mislila, da bi lahko živela od tega, da je trenerka.

Po zanimivem spletu okoliščin pa je le začela z vodenjem vadb in postala uspešna na svetovnem nivoju. Po koncu kariere v karateju je namreč začela z vadbami za ženske, saj je vedela, da je tega manjkalo. "Žensko telo ni enako moškemu, zato potrebujemo drugačen tip treninga. Začela sem z vadbami, fokusiranimi na ženske in začela opravljati poklic, ki ga opravljam še danes - kot licencirana kondicijska trenerka," je dodala licencirana kondicijska trenerka in kreatorka patentirane vadbe Extreme Training®️. Postavna športnica je kmalu videla, da njeni programi treningov pomagajo marsikateri ženski, zato se je odločila, da stopi korak naprej. Porodila se ji je ideja, da ustvari lastno aplikacijo z vadbami za ženske pod blagovno znamko Extreme Training®, ki je med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes zasedla 1. mesto na svetu po inovativnosti.

Njeno nadarjenost in znanje so opazili tudi drugje, saj jo večkrat vabijo na sejme športa v tujini. Kot edina Evropejka je bila povabljena na največji svetovni športni sejem v Dubaju, kasneje pa tudi na največji sejem zdravja in športna v Evropi, ki je potekal v Riminiju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

Vida Macura Maglica se zaveda, da je nekaterim posameznikom šport težko vključiti v svoje življenja. Kaj jim predlaga? "Pomembno je, da se s športom srečamo na prijazen način. Če si začetnica ne bo izbrala začetnega programa, ampak naprednega, ji bo to definitivno pretežko in se bo preveč obremenjevala," je med drugim dejala licencirana kondicijska trenerka, za več nasvetov pa prisluhni epizodi podkasta.

Prisluhneš ji lahko tukaj:

Preberi še: Kako je Vidi Macura Maglica uspelo narediti eno najboljših fitnes aplikacij na svetu? (Podkast)

Morda te zanima tudi: Vida Macura Maglica med 10 na svetu kot edina Evropejka in Slovenka na največjem svetovnem športnem sejmu v Dubaju

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave