Za jagodni mousse otrebuješ:
🍓 cca. 300 g svežih jagod
🍓 cca. 50 g sladkorja, lahko v prahu
🍓 cca. 130 ml (zelo mrzle!) smetane za stepanje
Predpriprava:
Preden vanjo daš sestavine, preveri, da je posoda, v kateri boš mešala, dobro ohlajena. To lahko storiš tako, da jo napolniš z ledom in pustiš čakati, medtem ko pripravljaš pire iz jagod. Nato skledo sprazniš in obrišeš do suhega.
Postopek:
1. Jagode umij in očisti ter nareži na koščke, ki jih nato skupaj s sladkorjem daj v mešalnik, v katerem boš pripravila pire iz jagod. V kolikor želiš, lahko malo jagodnega pireja daš na stran in ga nato pri serviranju daš na dno moussa.
2. V predhodno ohlajeni skledi stepi smetano, da bo lepo puhasta. Vanjo dodaj jagodni pire.
3. Vzemi štiri skledice in v njih razporedi jagodni mousse (v kolikor si prej shranila nekaj jagodnega pireja, ga ne pozabi dati na dno).
4. Postavi v hladilnik za 1 uro, nato pa okrasi z jagodo.
Mmmm! 😋