Zate smo našle popoln, enostaven in za prste oblizniti RECEPT za sočen bananin kruh

18. 5. 2024
Deli
Zate smo našle popoln, enostaven in za prste oblizniti RECEPT za sočen bananin kruh (foto: Profimedia)
Profimedia

Če imaš doma preveč banan, je to popoln recept zate. 🥰

Recept za dober, sočen in mehek bananin kruh je težko najti, a me smo ga poiskale samo zate. Rjave, prezrele banane, ki jih nihče noče več pojesti, se bodo v tem receptu odlično obnesle – pravzaprav so ključna sestavina bananinega kruha, peciva, ki je pripravljeno v manj kot 45 minutah in v katerem bodo uživali prav vsi.

Ne spreglej:

Recept smo našli pri Sanji Mijac, food blogerki, ki svoje okusne recepte objavlja na svojem Instagram profilu in blogu Domaćica Sanja. Vsi njeni recepti so naravnost izvrstni, s Sanjinimi navodili pa boš uživala v kuhanju in peki, saj so navodila natančna, jasna in preprosta.

Domaćica Sanja

Bananin kruh je eno izmed tistih peciv, ki jih lahko poljubno okrasiš, na primer s kokosom, sesekljano čokolado, orehi ... Vse je odvisno od tvojih želja, pa tudi od razpoložljivih sestavin. Zato se ne boj biti ustvarjalna in svoj bananin kruh nadgradi s sestavinami po tvojem okusu.

Sestavine:

  • 3 zrele banane
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • Dodaš lahko 50 g masla ali 50 ml olja in margarino
  • 1,5 skodelice mehke moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
  • Kokos, čokolada, orehi, mandlji, lešniki... (po želji)

Priprava:

  1. Pečico prižgi na 180 stopinj Celzija in pusti, da se segreje.
  2. V skledi pretlači banane, dodaj stepeno jajce, ščepec soli in povsem stopljeno maslo. Vse skupaj dobro premešaj.
  3. Nato mu dodaj moko, sladkor in sodo bikarbono. Vse skupaj še enkrat dobro premešaj z metlico.
  4. Po želji nato dodaj pest kokosa, čokolado po želji, pest orehov, lešnike, mandlje, rozine, drugo suho sadje, kakav...
  5. Pekač obloži z namaščenim peki papirjem, zmes vlij v pekač, malo poravnaj in postavi v pečico za približno 40 minut. Ko je pripravljen, ga poskusi z zobotrebcem, zobotrebec mora izstopiti suh. Normalno je, da kruh potemni, ne bo se zažgal, brez skrbi.
  6. Kruh shrani v plastično posodo, da bo ostal svež več dni.

Pa dober tek! ❤️

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Verkade @ ALatteFood (@michelle_alattefood)

Recept povzet po Diva

Morda te zanima še: Izvoli ta neverjetno preprost recept za domač PISTACIJEV sladoled iz le TREH sestavin

Preberi tudi: RECEPT iz restavracije Ane Roš: Tako iz starega kruha pripraviš REEEES dobre testenine

Novo na Metroplay: Nuša Lesar o najlepšem letu svojega življenja, materinstvu in delu voditeljice