Obožuješ ŠPARGLJE? Preizkusi ta recept za najbolj božansko (in ekstra kremno) špargljevo juho na svetu!

Ta recept te bo tako očaral, da boš špargljevo juho od zdaj naprej pripravljala le še na tak način. 😍

13. 5. 2023
3 / 3
Profimedia

Priprava:

Odreži konice špargljev in jih shrani, preostale šparglje nareži na majhne kolobarje.
Spraži čebulo, česen: V 4 do 5 litrskem loncu na srednjem ognju stopi maslo. Dodaj čebulo in kuhaj, dokler ne postekleni, približno 5 minut. Dodaj česen in kuhaj še minuto.
Dodaj šparglje. Čebuli dodamo sesekljane šparglje (ne konic). Po okusu potresemo s poprom in soljo. Kuhaj še pet minut.

Dodaj juho, vodo, timijanove vejice in lovorjev list v lonec. Ogenj povečaj, da zavre, nato pa zmanjšaj, da zavre. Pokrito duši, dokler se šparglji ne zmehčajo, približno 10 minut.
Na koncu kuhanja vmešaj še sesekljan peteršilj.

Nasveti za blanširanje špargljev: Medtem ko se juha kuha, blanširaj vršičke špargljev v majhnem loncu z vrelo, slano vodo, dokler se vršički ne zmehčajo, približno 2-4 minute, odvisno od velikosti špargljev. Odtoči vodo in daj na stran.

Pretlači juho: Odstrani lovorjev list in vejice timijana. Za predelavo juhe v pire uporabi pokončni mešalnik.

Vmešaj smetano, vermut, limonin sok: Vmešaj smetano (ali polnomastno kislo smetano). Vmešaj vermut in limonin sok. Začini s soljo in poprom po okusu.

Tako, slastna in kremna juha je pripravljena!