Ali veš, da lahko s tem TRIKOM rešiš preveč zrele banane? (in ne govorimo o bananinem kruhu)

25. 2. 2024
Ali veš, da lahko s tem TRIKOM rešiš preveč zrele banane? (in ne govorimo o bananinem kruhu) (foto: Profimedia)
Profimedia

No, priznaj ... kako pogosto se ti zgodi, da banane na tvojem pultu dobijo rjavo barvo? 😉

Ker se nam vse prepogosto dogaja, da banane na kuhinjskem pultu prehitro postanejo preveč zrele in zato za številne preprosto ne mamljive za uživanje, je na spletu moč najti res veliko trikov, ki ti pomagajo pri vzdrževanju ravno prave zrelosti banan.

V tem članku smo razkrile trik, kako banane doma ohraniš sveže tudi do 14 dni - in potrebovala boš le eno stvar, ki jo imaš zagotovo doma - spodaj pa ti tokrat razkrivamo, kaj lahko storiš, ko banane že dobijo tisto ne mamljivo rjavo barvo.

Preveri v posnetku:

V posnetku avtor pojasnjuje, da boš za tale trik potrebovala le tri stvari: vrečko za zamrzovanje živil, nekaj pesti riža in sušilec za lase.

Ne spreglej:

Kako zdaj vse to uporabiti?

Brandon Queen, avtor zgornjega posnetka nato pojasnjuje, da moraš zrelo banano najprej za eno uro skupaj z rižem zapreti v vrečko. Tako naj bi se znebila odvečne vlage. Po nekaj urah naj bi banano vzela iz vrečke in jo posušila s sušilcem za lase. Pri tem bodi pazljiva le na to, da sušilec ne boš nastavila na previsoko temperaturo.

Kot se lahko prepričaš v posnetku, banana začne precej hitro spreminjati barvo, ali je v resnici to mogoče, pa se morda raje prej prepričaj sama.

Profimedia

Avtor v posnetku tudi pove, da banana z uporabo tega trika seveda ne bo postala nazaj sveža, kot takrat, ko si jo prinesla iz trgovine, bo pa dovolj okusna za uživanje. No, kaj praviš? Trik deluje ali ne? Zapiši nam v komentar!

Morda te zanima še: Emm, kaj? Gaja Filač in Matej Zemljič (Skrito v raju) sta bila pred snemanjem serije že par

Preberi tudi: To službo sicer opravlja Gaja Filač, glavna igralka Skrito v raju

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ