ZDRAVJE: Na te 4 dele telesa NIKOLI ne nanašaj parfuma (na enega ga zagotovo nanašaš VSAK dan)

Jap, če parfum naneseš na ta mesta, lahko s tem narediš več škode kot koristi (ker gre za tvoje zdravje in počutje!).

ZDRAVJE: Na te 4 dele telesa NIKOLI ne nanašaj parfuma (na enega ga zagotovo nanašaš VSAK dan) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 3. 2021

Ali (kot pišejo v Reader’s Digest): 

»Obstajajo deli telesa na katere nikoli ne bi smeli nanašati parfuma, pa četudi je to nekaterim že postala vsakdanja navada.«

4 deli telesa, ki tega ne prenesejo

  • Lasje

Morda se ti bi to lahko zdela dobra ideja, a to žal ni. Ker parfumi običajno vsebujejo tudi alkohol, bo ta tvoje lase močno izsušil (še posebno, če ga boš tja pršila zelo od blizu). V kolikor se ne moreš upreti odišavljenju las, pa z njim raje poprši glavnik, s katerim boš svoje lase nato razčesala in oblikovala.

  • Roke

Eden od najpogostejših mest nanosa parfuma na telo so tudi naša zapestja, a strokovnjaki poročajo, da izbira še zdaleč ni ravno najboljša. Ne le, da s parfumom nikoli ne bi smeli rokovati neposredno z rokami, bi alkohol v parfumu lahko iritiral kožo, ki je na zapestjih še posebno tanka in občutljiva. Še več. Kadarkoli boš s taistimi rokami nato segla proti očem (kar se tekom dneva rado večkrat zgodi), bi to posledično lahko povzročilo vnete in rdeče oči.

LASJE: Tole je največji trend v 2021 - z vsemi namigi, kako ga nositi kot profesionalka

  • Pod pazduhami

Številni so prepričani, da je ta del telesa kot nalašč za nanos parfuma (seveda potem, ko smo tja nanesli že dezodorant). Pa resnica? Prav mešanje dezodoranta, parfuma in izločkov iz tvojih znojnih žlez (ki jih je še posebno veliko prav pod pazduhami) se lahko odrazi v neprijetni srbečici in celo kožnem vnetju.

  • Genitalije

Tako kot v primeru pazduh bo alkohol v parfumu tudi na tem delu telesa povzročil močno izsuševanje kože, kar pa niti ni najhujše, kar te lahko v tem primeru doleti. Nanašanje parfuma na tako občutljiv del telesa ima lahko še hujše posledice. Še posebno pri ženskah lahko povzroči vaginalna vnetja, srbečico in hude bolečine.

Deli telesa, ki so kot nalašč za nanos parfuma

"To so gležnji, vrat in (zadaj) pod koleni," še svetujejo pri Reader's Digest.

Ti deli telesa namreč oddajajo toploto (zato se bo vonj parfuma dobro razvil), hkrati pa parfum tam ne bo dražil kože.

Poglej si še video:

Ti iskanje po torbici ne gre od rok? TO je trik, ki ti bo olajšal življenje! (TOP nasvet Marie Kondo)

Fotografije: Profimedia