Zaradi neustrezne nege kože si lahko videti bistveno starejša, zato nikakor ne ignoriraj teh korakov

21. 3. 2024
Zaradi neustrezne nege kože si lahko videti bistveno starejša, zato nikakor ne ignoriraj teh korakov (foto: Profimedia)
Profimedia

Po mnenju strokovnjakov si lahko zaradi teh vsakodnevnih napak pri negi kože videti starejša.

Vsi se želimo 'prikupno postarati', vendar je ohranjanje mladosti obraza svojevrsten izziv in dogaja se, da pri negi kože pogosto delamo napake. 

Preveri, o katerih štirih najpogostejših govorimo:

1. Ne uporabljaš kreme za sončenje

Pogosta napaka pri negi kože je neuporaba kreme za sončenje. Strokovnjaki verjamejo, da lahko UV-žarki tudi v oblačnem vremenu še vedno prodrejo skozi oblake in celo skozi steklo, zaradi česar je vaša koža dovzetna za prezgodnje staranje in gube. Odločite se za lažjo vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem.

Ne spreglej:

2. Ignoriraš predel okoli oči

Koža okrog oči je po naravi tanjša, bolj nežna in občutljiva kot na preostalem delu obraza, zato hitreje izgublja čvrstost in elastičnost. Torej, tukaj so vedno najvidnejši znaki staranja. Poskusite dobiti kreme, ki so namenjene predelu okoli oči, saj imajo lažjo teksturo kot drugi izdelki za obraz in jih koža bolje vpije.

3. Obraza ne čistiš pravilno

Če ste dobri v rednem umivanju obraza, morda ne mislite, da se morate lotiti tega koraka v svoji rutini nege kože. Če pa se ne umivate vsaj 30 sekund ali če uporabljate robčke za odstranjevanje ličil, obraz čistite na napačen način.

Ves dan se na koži nabirajo umazanija, ostanki, znoj, če tega ne odstranimo s kože, se lahko zamašijo pore in smo zaradi tega videti starejši, pojavijo pa se lahko tudi akne.

4. Puder naneseš na suho kožo

Ličila naj bi popestrila naše lastnosti, a če preskočite vlaženje in na suho kožo nanesete podlago, verjetno ne bo imela tako pozitivnega učinka.Ko je koža naravno suha, je podlaga ne bo veliko nahranila. Poleg tega lahko nekatere podlage izsušijo kožo, da ohranijo mat videz. Ne samo, da bo suha koža izgubila navlaženost, s tem pa tudi debelino in gladkost, tudi drobne linije in gube bodo postale bolj definirane, kar bo vašemu videzu dodalo leta.

Fotografije: Profimedia

Morda te zanima še: To je nov lepotni trik, ki je postal viralen, z njim pa boš zmanjšala gubice in podočnjake

Preberi tudi: Razlike med BB, CC in DD kremo za obraz: Ugotovi, katera vam najbolj ustreza in ali uporabljaš pravo