TI kozmetični izdelki so za kožo BOLJ strupeni kot cigareti (razkrivajo strokovnjaki!)

Si mislila, da so plastične operacije nevaren "biznis"? Tole razkritje o negovalni kozmetiki in ličilih te bo šokiralo! 😲

TI kozmetični izdelki so za kožo BOLJ strupeni kot cigareti (razkrivajo strokovnjaki!) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2023

Da smo v zadnji letih priča strmi rasti kozmetične industrije, ki na trg vsak dan pošlje nekaj novega, ni nobena skrivnost!

Negovalni izdelki in ličila so svoj vrh priljubljenosti dosegli s pomočjo zvezd Youtuba in Instagrama, ki jim danes pravimo lepotni vplivneži, trend množične uporabe kozmetike pa zaenkrat samo še raste. 

Sveži izdelki so nam predstavljeni dnevno, vedno znova pa obljubljajo lepšo, bolj zdravo kožo, s formulami, ki naj bi bile obogatena s kvalitetnimi in učinkovitimi, že skoraj revolucionarnimi sestavinami. Le ta serum še moramo kupiti in tole masko privoščiti svojemu obrazu. Sliši se preprosto, kajne? A ni vse zlato, kar se sveti.

V brutalno iskrenem dokumentarcu z naslovom "Toxic Beauty" (Strupena lepota), priznani strokovnjaki razkrivajo temno plat kozmetične industrije, ki se skriva daleč v ozadju lepotnih pripravkov in je znana le peščici.

Dokumentarec se začne z dramatično trditvijo: "Kozmetična industrija uničuje ženske celice!"

In se nadaljuje z razkrivanjem podatkov, ki so bili skrbno zbrani skozi 3 leta raziskav, intervjujev in testov. V 90 minutah, kolikor traja, gredo predstavljeni akterji celo tako daleč, da kozmetično industrijo primerjajo s tobačno.

V prvih desetletjih 20. stoletja je bilo kajenje množično oglaševano in sprejeto, bilo je celo kul, tobačna industrija pa je v tistih letih služila ogromne denarce. Šele leta kasneje, ko je ogromno 'kul' kadilcev zbolelo, se je stroka začela poglabljati v njegove stranske učinke. In podobno je, pravijo, tudi s kozmetično industrijo. Trdijo celo, da je kozmetika veliko bolj škodljiva kot cigareti.

Poglej si predfilm za dokumentarec "Strupena lepota" tukaj:

Strokovnjaki v dokumentarcu tudi posvarijo ljudi pred velikani kozmetične industrije, ki niso znani po tem, da radi govorijo resnico!

"Tudi za merkurij, arzenik in tobak so rekli, da so neškodljivi! Kjer je na mizi velika količina denarja, je vedno vse varno!" dajo jasno in glasno vedeti v en glas.

Glede na videno se tako porajajo vprašanja, ali se bomo kozmetične uporabnice čez dvajset, štirideset let soočale z boleznimi, ki bodo nakazovale na težko potrošnjo kozmetičnih preparatov, povprašati pa se je potrebno tudi o trenutnem delovanju zakonodaje in regulaciji sestavin, ki jih v kozmetičnih izdelkih najdemo.

Evropa je na srečo na tem področju precej pred Združenimi državami Amerike, a tudi kozmetika, ki pride na naš trg, ni popolnoma nedolžna in brezmadežna. Pomembno je torej, da se izobrazimo, raziščemo ozadje izdelkov, ki jih kupujemo in ne pretiravamo s številko preparatov, ki domujejo v naših kopalnicah ter kasneje končajo na naši koži.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: TO je najljubši parfum Kate Middleton, saj ga nosi CEL čas (+kje ga kupiš)

Priporočamo tudi: 67,000 žensk je reklo, da je TO najboljša maskara 'EVER' (stane pa zgolj 3,50€)