Si praskaš lasišče, ko imaš umazane lase? Ne boš verjela, zakaj to v RESNICI počneš

Trenutno odsvetujemo katerokoli obliko praskanja! 😬

Si praskaš lasišče, ko imaš umazane lase? Ne boš verjela, zakaj to v RESNICI počneš (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2020

Če se soočaš s srbečim občutkom na lasišču, lahko za to obstaja več razlogov.  

V prvi vrsti si najverjetneje med tistimi, ki trpijo za zelo občutljivim lasiščem ali pa si izbrala popolnoma napačne produkte za nego svojih las. Srbenje lahko pomeni tudi hormonsko neravnovesje ali v res skrajnem primeru, da si od nekoga dobila uši. Upajmo, da ne!

Velikokrat takšne težave lasišča pomenijo tudi prhljaj!

Prhljaj ima res velikooo ljudi, gre pa pravzaprav za prekomerno luščenje celic povrhnjice. V primeru, da prhljaj preide v tisto hujšo obliko, kjer je prisotno še močno srbenje, v kombinaciji z zelo suhim lasiščem ali mastnimi lasmi, postane vse skupaj res zelo nadležno in tudi boleče.

Preberi še:

Za odstranjevanje prhljaja seveda obstaja veliko različnih produktov in načinov, zavedati pa se je potrebno, da ...

... je povečano luščenje povrhnjice tudi popolno okolje za razrast bakterij in glivic, kar je tudi glavni razlog, zakaj pride do občutka srbečice.

Kaj torej povzročaš s tem, ko se začneš s svojimi rokami dotikati svojega že tako razdraženega lasišča, ki je povrhu vsega še umazano?

Nič dobrega! S praskanjem povzročiš samo to, da nastanejo ranice, ki so popolne kandidatke za nastanek še hujšega vnetja lasišča. Seveda je vsa situacija še slabša, če se praskaš z rokami, ki so umazane. 

Torej, ponovimo skupaj - lasišča NIKOLI ne praskamo, ampak poiščemo vzrok in ga poskušamo na lasem čim bolj prijazen način odpraviti!

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Strokovnjaki razkrivajo: TO je NAJ dieta leta 2020 (in ne, ni Keto dieta!)

Priporočamo tudi: "Po seksu me boli in peče vagina, ali kaj ne delam prav?"