2024 Promocijsko sporočilo

V Ljubljani je prišlo do nenavadne nesreče in to je vse kar vemo!

21. 6. 2024
V Ljubljani je prišlo do nenavadne nesreče in to je vse kar vemo! (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Si tudi ti pred dnevi v Ljubljani opazila nesrečo, v katero so bila vpletena naša HudJob dekleta? Preverili smo, kaj se je zgodilo! 

Pred nedavnim so bili mimoidoči v prestolnici priča neljubemu dogodku: mlada rjavolaska, za katero se je pozneje izkazalo, da gre za našo HudJob pripravnico Stello, je namreč nenadoma obležala na tleh.

Kaj se je zgodilo?

Kot smo izvedeli, naj bi se med sprehodom z enega opravka na drugega spotaknila ob privzdignjen tlakovanec na pločniku ter nesrečno padla po tleh.

Še dobro, da je bila v nesrečnem trenutku z njo sodelavka Kaja, ki ji je nemudoma priskočila na pomoč. Po uvodnem posredovanju je posumila, da gre za izpah rame in nemudoma poklicala tretjo HudJob-ovko Vaneso, da ju pride iskat z avtomobilom in ju odpelje do zdravnika.

Ta je nemudoma odhitela na kraj dogajanja, kjer sta s Kajo poškodovano Stello naložili v avtomobil in jo odpeljali na pregled. Ostale podrobnosti (še) niso znane.

Promocijsko gradivo

Tudi hoja po pločniku ni nujno varna

V opisanem primeru je šlo na srečo zgolj za zaigrani prizor, ki so ga HudJob dekleta uprizorila za snemanje TikTok videa, a dejstvo je, da pešci spadajo med ranljivejše udeležence v cestnem prometu.

To dokazujejo tudi rezultati lanskoletne mednarodne raziskave ESRA3 Inštituta VIAS iz Bruslja, v kateri je sodelovala tudi Slovenija. Da se med hojo po pločniku počutijo varni, je v raziskavi namreč izjavilo 66,4, % slovenskih udeležencev, medtem ko je povprečje vseh 22 sodelujočih držav EU znašalo skoraj 71 %.

Med hojo so pešci v Sloveniji na mobilnem telefonu brali sporočila ali preverjali družbena omrežja v 61,9 % primerih, 29,3 % pa jih je imelo med pešačenjem slušalke v ušesih. Kar 68,2 % sodelujočih slovenskih respondentov je ob tem priznalo tudi, da so v zadnjem mesecu dni prečkali cesto izven prehoda za pešce, 30,1 % jih je šlo čez cesto ob rdeči luči.

Profimedia

Greš peš? Potem pazi na TO!

Poleg starejših smo kot pešci najbolj ogroženi prav mladi, zato je nujno, da poskrbiš za svoj lajf in med pešačenjem telefon in slušalke pustiš v torbi oziroma žepu, gledaš, kje hodiš, cesto pa prečkaš na označenih in semaforiziranih prehodih ob zeleni luči.

Če prehoda ni, se najprej prepričaj, da lahko prideš na drugo stran varno in šele nato naredi prvi korak. Tudi, ko pešačiš, si udeleženka v prometu, zato eksperimentiranje z alkoholom in drogo pred tem odpade.

Dodatno lahko, tako kot Stella, za svojo varnost poskrbiš z zavarovanjem LAJF. Gre za kombinacijo življenjskega in nezgodnega zavarovanja, s katerim se zavaruješ pred nepredvidenimi dogodki.

Promocijsko gradivo

'Pri svojih letih naj se ubadam z življenjskim zavarovanjem - zakaj že?'

Ker nikoli ne veš, kaj prinese jutri. No, dejstvo je, da nikoli ne veš niti, kaj bo čez minuto, zato je pametno, da že danes prevzameš nadzor vsaj nad tistim, kar je mogoče. Zavarovanje LAJF je namenjeno mladim od 18. do 35. leta starosti, omogoča pa zaščito pred nepredvidenimi dogodki in finančnimi tveganji, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju.

Pri večini zavarovanj je kup enega nerazumljivega teksta, LAJF pa je preprost in jasen: že od 5,54 EUR/mesec lahko poskrbiš tako za nezgodno, kot tudi za življenjsko kritje, zavarovanje pa skleneš za dobro 3 let, enostavno in hitro, prek spleta, s prijavo ali registracijo v digitalno poslovalnico i.triglav.

Z zavarovanjem LAJF se lahko torej zavaruješ za primer:

  • smrti – v primeru smrti se izplača zavarovalna vsota upravičencu, ki ga navedeš v postopku sklepanja in je izpisan na zavarovalni polici,
  • zlomov, izpahov in opeklin – če v nezgodi utrpiš posledice, kot so zlom, izpah in opekline, ti zavarovalnica izplača enkratno nadomestilo
  • mesečne nezgodne rente za 50 ali več odstotkov trajne invalidnosti – če pride do trajne invalidnosti, se mesečna nezgodna renta izplača v primeru, če je invalidnost 50- ali večodstotna. Renta se izplačuje 10 let.  

Stella je poškodbo rame tokrat na srečo samo zaigrala. A že jutri lahko čisto zares pride do nesreče ali poškodbe in v takem primeru boš hvaležna za LAJF - in za sodelavki, kot sta Kaja ter Vanesa 😍

@cosmopolitan.si Koga pa ti pokličeš na pomoč? 🚑 #Zavarovalnicatriglav #mladivoznik #zavarovanje #vsebovredu #zavarovanje #Pazito #hudjob #cosmo #cosmosi ♬ original sound - Cosmopolitan.si 💓

Projekt podpirajo: