Sončni in topli dnevi so popolna priložnost za trening na prostem!

14. 5. 2018
Sončni in topli dnevi so popolna priložnost za trening na prostem! (foto: Polona Brajkovec)
Polona Brajkovec

Sonce in pomlad nas vedno bolj razvajata s toplimi sončnimi žarki, kar v mojem jeziku pomeni zgolj eno – čas, ko z veseljem zapustim telovadnico in treninge opravim na prostem!

V zadnjem letu sem postala (če si že lahko tako rečem) redna tekačica, ki vedno rada odkriva drugačne poti. Predvsem tiste izven urejenih betonskih cest, saj ponujajo čudovite razglede in pridih tistega, za kar so mnogi prepričani, da v mestih ne obstaja več.

Kaj je tisto, kar je res odlično za pomlad in mi požene kri po žilah? In katera je tista stvar, ki me nabije z energijo za vse aktivnosti?

1. Tivoli z Rožnikom

Všeč mi je, ker je primeren tako za začetnike kot za izkušene športnike, hkrati pa ponuja tudi priložnost, da v parku Mostec opravimo še kakšno vajo za moč.

2. Ljubljanski grad

Če se vam zahoče betonske rekreacije, razglede lahko lovite kar na ljubljanskem gradu, sama pa se najraje tja odpravim zelo zgodaj zjutraj ali pozno popoldne. 

3. Golovec

Priporočam še PST z Golovcem in Šmarno goro oziroma Grmado. Čeprav to zahteva že malenkost več časa in energije, pa je odlično za daljše teke in tiste dni, ko si zaželimo zgolj sprehoda. 

Tek v naravi je boljši od teka po betonu, zahteva tudi več energije, saj telo zaradi razgibanega terena dela občutno več. Poleg ustaljenih športnih poti vam zaupam še ...

Skrivnost, ki pri pomanjkanju energije preverjeno pomaga!

Medexova Guarana natural energy, ki smo jo hudjobovke dobile na začetku tega projekta, je super, če jo spijem pred treningom. Po zaužitju kar kipim od energije in se počutim sposobna preteči neverjetne razdalje.

Če pa se nagibate k daljšim razdaljam in bolj napornim treningom, se vseeno lahko zgodi, da zaloga energije med večurno vadbo že poide. Takrat vam priporočam posebno izdajo, in sicer Medexovo Guarana natural energy sport, ki je z dodanimi učinkovinami primerna predvsem za vzdržljivostne športnike.

Maham, že skoraj z obutimi tekaškimi copati, v živih tekaških oblačilih in z ampulo guarane v roki.

Fotografije: Osebni arhiv

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Projekt podpirajo: