Hana Trošt Promocijsko sporočilo

TO so poklici, ki bodo v prihodnosti najbolj iskani!

5. 6. 2018
TO so poklici, ki bodo v prihodnosti najbolj iskani!

V divjem vrtincu življenja se sprememb ne moreš več otresti. Sledijo ti povsod: naj gre za nov filter na Snapchatu, dodaten ovinek busne linije na poti v službo ali ukinitev tvoje najljubše znamke oblačil. Največja preobrazba pa zagotovo čaka našo karierno prihodnost, ki bo spremenila svojo podobo od glave do pet. 

Želiš izvedeti, kateri so top poklici prihodnosti in katera znanja boš morala osvojiti, če želiš svoj instagram opis opremiti s #girlboss? Beri dalje.

TO so poklici, ki bodo v prihodnosti najbolj iskani:

1. Zaposlitev v nanotehnologiji

Predstavljaj si, da lahko zgradiš stroj v velikosti ene molekule. Nanotehnologija raziskuje prav to. Področje je trenutno v velikem porastu in pričakovano je, da se bo v prihodnjih letih željo po novih delavcih znatno povečala.

2. Zaposlitev v vesolju

Čeprav NASA trenutno ne potrebuje veliko novih astronavtov, se bo potreba po njih kmalu povečala. Številna privatna podjetja namreč raziskujejo in iščejo načine, kako bi lahko ljudem po dostopni ceni omogočili potovanje v vesolje.

Pri tem imajo ključno vlogo astronavti in piloti, ki bi upravljali z vozili ter delavci, ki bodo skrbeli za ohranjanje strojev.

3. Pomoč pri ohranjanju veterne energije

Uporaba veterne energije se je močno razširila in danes nudi energijo več milijonom domov, saj je eden izmed glavnih virov zelene energije.

Strokovnjaki verjamejo, da bo povpraševanje po zaposlenih v tem sektorju še naprej ostro raslo.

4. Genetični svetovalec

Znanstveniki s pregledom naših genov lahko spoznajo vse bolezni, za katere smo dovzetni.

Genetični svetovalec je strokovnjak, ki pregleda teste skupaj s pacienti in jim pomaga najti ustrezno nego ali svetuje glede njihove zdravstvene prihodnosti.

Ti testi postajajo vedno bolj dostopni vsakemu, zaradi česar postaja ta poklic vedno bolj popularen.

5. Vertikalna kmetija

S širjenjem mest izginjajo obdelovalne površine, ki ne morejo več zadovoljiti potreb naraščujoče populacije. Zato urbana središča preplavlja nov val, ki narekuje modo vertikalnih kmetij.

Glavni koncept: neizkoriščene prostore preurejajo v nove urbane kmetije, kjer gojijo hrano. Ker se količina ljudi vrtoglavo viša, zemlja pa vztrajno krči, so vertikalne kmetije trenutno zelo popularne.

Ali karieristki v tebi radovednost še kar ne da miru in želi izvedeti več?

Presenečenje! V digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani bo v četrtek 7. junija 2018 ob 16h potekala okrogla miza z naslovom Korak naprej, kjer lahko izveš, s kakšnimi izzivi se boš morala pri iskanju zaposlitve soočiti v prihodnosti. 

Pozor! Število udeležencev je omejeno, zato se moraš predhodno ''pofočkati''.

Besedilo prevedno in prirejeno po tem članku. 

Fotografije: unsplash.com

Projekt podpirajo: