Hana Trošt Promocijsko sporočilo

5 dejstev o kopalkah, ki jih še ne poznaš

11. 5. 2018
5 dejstev o kopalkah, ki jih še ne poznaš

Pred dokončnim skokom v vroče poletje nas vse zasrbijo prsti po novih kopalkah, ki si jih več kot zaslužimo. V nadaljevanju si preberi 5 zanimivih dejstev o kopalkah, ki jih zagotovo še ne poznaš.

1. Do 20. stoletja ženske kopalk sploh niso poznale

Takrat so se namreč kopale v daljših prepasanih oblekah, ki niso bile privlačne. Vseeno pa so te obleke opravljale svojo nalogo, saj so omogočile ženskam kopanje, a so hkrati popolnoma zakrile njihovo telo.

2. Leta 1907 so oblasti aretirale žensko in jo obtožile nespodobnosti,

 ... ker je med uživanjem na plaži nosila kratke in oprijete enodelne kopalke. Te seveda niso bile tako podobne današnjim enodelnim kopalkam, saj so bile precej bolj resne in toge.

3. Z leti je ženska kopalna oprava postala bolj lahkotna.

K temu je močno pripomogla popularizacija olimpijskih iger, saj je plavanje kot šport med ljudmi postalo zelo priljubljena aktivnost in ženske niso bile izjema.

4. Okrog 2. svetovne vojne so se uveljavile tudi dvodelne kopalke

Leta 1946 je francoski oblikovalec oblikoval bikinke, ki so ime dobile po nuklearni eksploziji, ki je uničila otok Bikini. Ko je oblikovalec bikini kopalk ustvaril svojo kreacijo, je namreč hotel namigniti, da bo družba sprejela bikinke tako bučno, da bo sledil velik šok - kot pri bombi.

5. Priljubljene in bolj drzne s pomočjo serije Obalna straža

Z leti so kopalke s pomočjo različnih serij, kot je denimo Obalna straža, postale vedno bolj priljubljene in drzne. Med ljudmi so se razširili različni stili in barvne kombinacije, ki ženskam vsako leto barvajo poletje.

Verjamem, da si nobena izmed nas ne zna predstavljati poletja brez kopalk. Kopalke so nam prinesle določeno mero svobode in možnost, da se predstavimo z različnimi barvnimi paletami in kreacijami. Prav to nam ponujajo kopalke Lisca z novo kolekcijo za poletje 2018.

Obišči njihovo spletno trgovino in odkrij nekaj zase.

Povzeto po tem in tem članku
Vir fotografij: Unsplash.com

Projekt podpirajo: