Veš, kaj je 'Showroom'?

18. 6. 2017
Veš, kaj je 'Showroom'? (foto: Urša Satler)
Urša Satler

»Naslednji teden boste obiskale S.Oliver Showroom v Mariboru.« Hm, kaj bomo obiskale? Priznam, beseda showroom ni bila del mojega modnega besednega zaklada, zato nisem vedela, kaj pričakovati.

Začnimo na začetku. Vstopile smo skozi glavni vhod stavbe, ki vodi v restavracijo Rožmarin, nato pa se po stopnicah povzpneš do dejanskega Showroom-a. Prostor je izredno odprt, posamezni deli so ločeni s predelnimi stenami, oziroma bi jim sama rekla kar modne izložbe. Posebej pa se nahajajo sejna soba, nekaj pisarn in kuhinja (da, dejanska kuhinja, Hudjobovke smo bile nad tem izredno navdušene).

Kaj pa je tisto, kar je popolnoma prevzelo našo pozornost? Oblačila, seveda!

Showroom predstavlja prostor, kjer se postavijo S.Oliver modni kosi iz različnih kolekcij za različna obdobja. To pomeni, da smo se sprehajale med 'it' kosi letošnje jeseni, in čeprav moram priznati, da modno področje ni povsem v moji coni udobja, sem za čas obiska to povsem pozabila, in se med stojali z oblačili sprehajala, kot da sem tukaj doma. Pomerjala sem modne dodatke, vzdihovala nad mehkimi šali in s prsti drsela po pisanih puloverjih.

Štiri radovedne Hudjobovke smo Showroom obiskale, ker smo želele dobiti celoten vtis o podjetju S.Oliver, prvotno pa je prostor namenjen nekomu drugemu. Sem namreč prihajajo veleprodajne stranke (ne le iz Slovenije temveč tudi iz Hrvaške, Srbije itd.), ki skupaj z zaposlenimi pregledajo kolekcije in izberejo kose, ki bodo zasijali na trgovinskih policah. Preverijo se materiali, dizajni, pregleda se modne smernice, oblačila se preizkusi in na podlagi takih kriterijev se nato naroči število potrebnih kosov v določenih velikostih, barvah ipd. Na ta način S.Oliver poskrbi, da se še pred predstavitvijo v fizičnih trgovinah, izberejo modni kosi, ki jih bodo stranke z veseljem nosile.

Urša je Showroom poimenovala Prostor z dušo in verjetno ne bi mogla najti boljše sopomenke. Nasmejani zaposleni, pozitivna energija in gora čudovitih modnih kosov so poskrbeli, da je bil naš obisk enkratno doživetje.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Projekt podpirajo: