V iskanju pravega poklica

19. 6. 2017
V iskanju pravega poklica (foto: Urša Satler)
Urša Satler

V svoji prvi objavi v okviru Hud job projekta sem povedala, da sem po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Pedagoška smer pa ni moje edino zanimanje, kar je tudi razlog, da sem za tri mesece postala spletna novinarka in urednica družbenih omrežij. Kdo ve, mogoče me drug mesec zamika že kaj tretjega. ;)

To seveda ne bi bilo nič čudnega, saj sem v okviru projekta imela možnost spoznati veliko različnih poklicev in področji dela. Na prvem mestu so to poklici povezani z mediji in novinarstvom kot drugo pa smo preko naših izzivov spoznale tudi pevce, profesionalnega skejterja, cvetličarja, prodajalce, med zadnjim sem imela možnost poklepetati z informatorko Cityparka.

Pogovor je bil zanimiv, saj pred tem informacij o tem delu nisem imela. Gospa Helena mi je zaupala, da je glavna naloga info točke pomoč obiskovalcem Cityparka. Največkrat se pri okencu oglasijo z vprašanji po posameznih trgovinah in njihovih lokacijah. Prav tako jih zanimajo različne podrobnosti v povezavi z dogodki, ki se odvijajo v okviru nakupovalnega središča, včasih pa na pomoč priskočijo tudi najmlajšim, ki so odtavali od staršev. Posredovanje informacij je tako primarna naloga info točke, sekundarna pa je prodaja darilnih bonov Desetak in različnih vstopnic za koncerte in prireditve. Vsak, ki si želi opravljati delo informatorja mora obvezno biti komunikativen, prijazen, potrebno je tudi osnovno računalniško znanje in pa seveda znanje tujih jezikov.

Eden izmed najbolj pozitivnih vidikov dela je ta, da lahko pomagaš drugim in jim tako olajšaš nakupovalno izkušnjo, hkrati pa preprečiš nastanek slabe volje, ki nas včasih obišče, ko nakupovanje ne gre po načrtu.

V kolikor še iščeš svoje pravo poslanstvo, svoj pravi poklic, pokukaj še na blog k Ajdi, Maji in Urši, kjer so predstavile še tri zanimive poklice.

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: