Kopala sem se v bazenu z ogrevano morsko vodo in ugotovila tole

26. 5. 2017
Kopala sem se v bazenu z ogrevano morsko vodo in ugotovila tole (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Včasih je v življenju vsega preprosto preveč. Preveč dela, preveč skrbi, preveč 'hitre' hrane, preveč stresa. Opozorilne znake prevelike obremenjenosti sistema je velikokrat težko opaziti in ljudje ne vemo, kdaj vsemu reči »Stop!«.

Rešitev je pravzaprav zelo enostavna, ko si jo enkrat pripravljen sprejeti.

Sprostitev.

In točno to sem skupaj z ostalim Hudjobovkami v začetku meseca šla poiskat v Hotele LifeClass Portorož, natančneje v njihov nov center Sea SPA

V začetku dneva sem najprej bila deležna blatne (fango) detox obloge in kopeli v vrhunski multi jet masažni kadi z morsko vodo in dodatkom soli. Oba elementa (morska voda in blato) sta del talasoterapije, ki predstavlja:

- uporabo zakladov morja (slanica, solinsko blato, mediteranska klima, morska voda, termomineralna voda) v zdravstvene, sprostitvene in kozmetične namene.

Sledilo je razgibavanje v bazenih z ogrevano morsko vodo, ki se nahajajo v samem centru Sea SPA, kjer smo se punce prepustile zdravilnim učinkom morske vode.

Medtem ko sem se namakala v prijetnih 30 stopinjah Celzija, sem razmišljala, kako pomirjujoče deluje že sam prostor, kjer so postavljeni bazeni. Prevladujejo nevtralni, zemeljski toni, ki v notranjost vnesejo delčke narave. To pa je bil obenem tudi zadnji vtis, preden so moje misli za tri ure odplavale na dopust. #možganinaoff

Zakaj je plavanje v morski vodi pravzaprav tako sproščujoče in pozitivno vpliva na splošno počutje?

Že od nekdaj sta mami in babi stalno govorili, kako zdrava je morska voda za naše telo, vendar nikoli nisem posebej raziskovala, zakaj je temu tako. Do sedaj.

Našla sem nekaj informacij, ki so me popolnoma navdušile.

1. Morska voda vsebuje elemente, ki jih najdemo tudi v človeškem telesu.

Govorimo o 84-ih vitalnih elementih, to so soli, vitamini, minerali, aminokisline in elementi v sledovih. Morska voda vsebuje skoraj enako koncentracijo mineralov in elementov v sledovih kot jih najdemo v človeški plazmi! Zaradi tega plavanje v morski vodi v veliki meri prispeva k boljšemu počutju. #mindblown

2. Boj proti strupom

Morska voda ima sposobnost aktiviranja imunskega sistema, odpiranja kožnih por in hkrati lahko izloča toksine, ki so odgovorni za številne bolezni.

3. Ohranjanje mladosti

Ne, nismo še končali. :)  Poleg vseh naštetih prednosti, morska voda poveča tudi raven kisika v naši krvi in s tem količino koristnih elementov, ki so potrebni za boj proti prostim radikalom, kateri v veliki meri povzročijo staranje telesa.

Torej, za popolno sprostitev ter za zdravje vašega telesa in uma lahko enostavno poskrbite s plavanjem v morski vodi.

Kaj pa je (poleg vseh naštetih prednosti, ki jih prinaša plavanje v morski vodi) največja prednost bazenov v centru Sea SPA?

Ogrevana morska voda čez celo leto. :)

To pomeni, da tudi, ko je zunaj sneg in mraz, si ti lahko brez oklevanja privoščiš sprostitveni odklop in poskrbiš za regeneracijo telesa.

Preberi še Ajdin zapis, kjer je opisala naš celotni dan razvajanja. 

Mojim dogodivščinam pa lahko slediš tudi na Instagramu in YouTube kanalu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord

Projekt podpirajo: