Sprostitev za telo in duha

8. 6. 2017

Poleg našega natrpanega urnika, konstantnega menjavanja lokacij in stalnega spopadanja z najrazličnejšimi izzivi, pa smo Hudjobovke vseeno prišle na svoj račun…razvajanje! Kljub jutranji uri smo se nasmejanih obrazov napakirale v avto in se odpravile na obalo, kjer nas je čakal dan razvajanja v Hotelih LifeClass Portorož.

LifeClass

Torica za zajtrk? Zakaj pa ne. S puncami smo se že takoj po prihodu v Café Central lahko posladkale z njihovimi odličnimi slaščicami. Čokoladna tortica Solni cvet je bila ob obisku »sveta zdravilnih učinkov« ironično zelo na mestu.

LifeClass

Ali si vedela, da aktivnosti na zdravem morskem zraku, ki je obogaten z negativnimi ioni, pospeši proces okrevanja, izboljša delovanje možganov in dvigne tvoj imunski sistem?

LifeClass

Preberi si na kakšen način delujejo na tvoje telo različne športne aktivnosti, ki jih lahko počneš v »mestu negativnih ionov«.

-          TEK : Poveča vzdržljivost in moč, ter zmanjšuje telesno težo in nespečnost  

-          SUPANJE : Izboljša ravnotežje in kapaciteto pljuč, ter zmanjšuje nespečnost in depresijo

-          NORDIJSKA HOJA : Izboljšuje držo in koordinacijo, ter zmanjšuje bolečine v križu in sklepih

-          JOGA IN MEDITACIJA : Izboljšuje koncentracijo, daje občutek miru in uravnoteženosti, ter zmanjšuje možnosti glavobola in občutka tesnobe

-          PLAVANJE : Omogoča vadbo celotnega telesa, ter zmanjšuje možnost obolenja za srčnimi boleznimi

-          KOLESARJENJE : Dvigne imunski sistem in delovanje možganov, ter pomaga pri nespečnosti in depresiji    

S puncami pa smo se namesto ''športanja'' okoli zdravilnih solin raje prepustile tretmajem Thalasso Centra. Sama sem imela možnost preizkusiti masažo Vichy, za katero lahko rečem samo - »Nebesa!« Masaža ima poleg sprostitvenih, tudi mnogo zdravilnih učinkov. Ker gre za poudarek na slanici in morski vodi, blagodejno deluje predvsem na dihala in je tako idealna za astmatike. Hkrati pa pozitivno vpliva tudi na kožo obraza in celotnega telesa.

LifeClass

Po sproščujočih masažah in blatnih kopelih smo se skupaj napotile v restavracijo Istrian Tapas, kjer se je naše telesno in umsko sproščanje spreobrnilo v kulinarično razvajanje. Tam so nam postregli z vrhunskim štiri hodnim menijem, po katerem še lep čas ni nobeni izmed nas krulilo v želodcu.

LifeClass

Naša zadnja postojanka pa so bili že težko pričakovani Sea SPA bazeni, katerih posebnost je ogrevana morska voda. Sama sem bila nad tem zelo navdušena, saj nikakor ne prenesem neprijetnega vonja po kloru, vonj, ki ti kljub tuširanju sledi še dneve in dneve. Poleg tega pa morska voda blagodejno vpliva na naša dihala, veliko bolj prijazna pa je tudi do naše kože, saj v primerjavi s kloriranimi bazeni ne vsebuje nobenih agresivnih kemikalij.

LifeClass

Si že kdaj poslušala glasbo pod vodo? V Sea SPA bazenu z meditativno glasbo jo lahko! Zajemi sapo in se pogumno potopi pod gladino ter prepusti pomirjujoči glasbi.

Naša izkušnja je bila definitivno sprostitvena bomba. Tudi sama že nekaj časa načrtuješ oddih, pa ne veš kam bi se odpravila? LifeClass Portorož te že čaka!

Preberi si tudi, kaj so o naši sprostitveni izkušnji napisale ostale Hudjobovke

https://www.cosmopolitan.si/hudjob/2017/maja-novak/naj-vam-predstavim-prave-pravcate-terme-na-morju/

https://www.cosmopolitan.si/hudjob/2017/tamara-bastarda/kopala-sem-se-v-bazenu-z-ogrevano-morsko-vodo-in-ugotovila-tole/

https://www.cosmopolitan.si/hudjob/2017/ajda-gregorc/na-lepse-kjer-ni-stresa/

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem

Projekt podpirajo: