Tako čudovito se lahko razvajata na naši Obali (priporočilo iz prve roke naše novinarke)

Naša novinarka, ki je s partnerjem obiskala že najrazličnejše wellness centre po Sloveniji, je preverila, na kakšen način se je možno v dvoje razvajati in sproščati na naši Obali. To je njena izkušnja.

Tako čudovito se lahko razvajata na naši Obali (priporočilo iz prve roke naše novinarke) (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
25. 2. 2017

S partnerjem oba delava v poklicih, ki sta zelo stresna, zato so krajši pobegi v wellness centre, kjer lahko vsaj za nekaj trenutkov popolnoma odklopiva misli od vsakdanjih skrbi in se znova bolj poveževa, pri nama nekaj nujnega. 

Običajno se odločiva za 2-3 nočitve, najne želje pa so, da bivava v prijetnem hotelu, ki je v celoti povezan z wellness kompleksom (da sva lahko čez dan ves čas v kopalnih plaščih, če želiva), da imajo bazeni termalno vodo in da imava na izbiro več vrst savn, da si vsak lahko izbere takšno, ki mu v danem trenutku najbolj ustreza. Vedno vzameva zraven tudi polpenzion (da se nama ni treba ukvarjati s tem, kje bova jedla) in en tretma/masažo, s čimer se še dodatno ‘nagradiva’.

Po priporočilu prijateljice sva se letos prvič odločila za ‘obisk toplic’ na naši Obali, kjer sva bila presenečena nad ponudbo, ki jo v zimskem času nudijo Hoteli LifeClass Portorož.

Prej je bil namreč pri nama obisk Obale rezerviran za toplejši del leta, v toplice pa sva hodila bolj na vzhodni oziroma severovzhodni del Slovenije. Ah, ta nevednost.

Rezervirala sva čudovit Mind Hotel Slovenija, ki se nahaja ob glavni portoroški promenadi, ki je bil leta 2016 popolnoma prenovljen.

Že prvi stik s prijaznim osebjem nama je dal vedeti, da tu vedo, kako se stvarem streže, ko gost pride v hotel, saj so nemudoma poskrbeli za vse potrebno - zaparkirali avto, poskrbeli za prtljago, še hitra prijava in najino razvajanje se je začelo.

Najprej moram omeniti čudovito suito, v kateri sva bivala, saj se v njej sploh ne počutiš kot turist v hotelski sobi, ampak kot doma.

Prostorna suita v Hotelu Slovenija ima velik dnevni prostor z do tal segajočimi okni, skozi katera se ti odstre magičen razgled na Portorož.

Že samo pitje kave v hotelski sobi s takšnim razgledom ima na človeka poseben, meditavini učinek ...

Suita ima poleg delovnega prostora, prostorne kopalnice in dodatnega ločenega stranišča, tudi romantično spalnico z balkonom, s katere ob večerih lahko uživata ob sončnem zahodu.

Čista petka tudi za hotelski šampon in gel za tuširanje!

Ne vem, kako je z uporabo hotelske kozmetike pri tebi, ampak sama običajno vse te izdelke po hitrem postopku odstranim, na polico pa zložim svoje.

No, v Hotelu Slovenija sem pospravila SVOJE izdelke, saj sem bila navdušena nad hotelskimi.

Gre za naravno kozmetiko iz sivke s Krasa, ki jo proizvaja podjetje družine Renčelj. Izdelki so kvalitetni, lepo dišijo in na koži puščajo nadvse prijeten občutek.

Kot gosta Hotela Slovenija sva imela vključeno kopanje v čisto novem centru Sea SPA, kjer se lahko 365 dni v letu kopaš v morju in kjer je ves čas prijetnih 30 stopinj.

Mogočen prostor te boža s toplimi zemeljskimi barvami, navdušuje pa tudi v arhitekturnem smislu, tako da zagovoto ne bo pustil ravnodušne še tako velike estete.

Topel morski zrak in voda blagodejno vplivata na naše zdravje, tako da v tem prostoru končno spet lahko globoko zadihaš, se sprostiš in prenoviš tako telo kot um.

V sklopu Sea SPA je z doplačilom na voljo tudi čisto nov prostor za savnanje, v katerem sta sicer res da le dve savni (finska in parna), a je namenjen vsem, ki se želite savnati v miru, saj intimen prostor dopušča kar največjo mero sprostitve.

K temu še dodatno pripomore globok zvok gonga, ki v prostoru za počitek zadoni ob določenih urah (glej urnik).

Če bi želela izkusiti več različnih savn, raje obiščita Sauna Park (brez skrbi, do tja prideš po hodniku v kopalnem plašču), ki je po svoji vsebinsko izredno raznoliki in bogati ponudbi edinstven v Evropi.

Na tisoč kvadratnih metrih ponuja kar 7 vrst savn, med največje posebnosti pa sodita solna savna, kjer uporabljajo naravno pridelano sol iz Sečoveljskih solin in Ledena jama, prva te vrste v Sloveniji.

Midva sva preizkusila tako savni v Sea SPA-ju kot tudi Sauna Park in čisto oba centra sta naju navdušila, izkušnji pa sta raznoliki, da ne bi mogla priporočiti samo ene.

Morda še najbolši nasvet na tem mestu bi bil, da če potrebujeta več zasebnosti in miru, se rajši odločita za Sea SPA sauno, še najboljše pa bo, da prezkusita obe varianti in se nato odločita za tisto, ki je vama bolj pisana na kožo.

Hoteli LifeClass Portorož slovijo tudi po Wai Thai centru - edinstvenim centrom, ki ponuja tradicionalno tajsko masažo.

Originalno tajsko tradicijo tukaj dopolnjujejo z najsodobnejšimi metodami za odpravljanje posledic sodobnega načina življenja, kot so stres, prekomerna teža in utrujenost.

Masaže opravljajo izključno profesionalni tajski terapevti in terapevtke, ostale storitve pa profesionalne kozmetičarke, ki skupaj poskrbijo za popolno sprostitev in dobro počutje.

V centru imajo na voljo najrazličnejše programe, midva sva izkusila 90 minutno Kratko sprostitev samo za naju, ki vključuje tajsko masažao hrbta z zelišči, uporabo parne savne in razvajanje ob kozarcu ljubezenskega napoja.

Ne morem napisati drugega kot ZELO priporočava, saj se po takšnem razvajanju počutiš kot prerojen!

Kar se tiče hrane sva se odločila za polpenzion, v sklopu katerega so najine brbončice vsako jutro (in večer) razvajali v hotelski restavraciji Tree Top, ki je svoje ime dobila zaradi pozicije v višini drevesnih krošenj. Te ti resnično dajejo občutek, da ješ nekje v zraku med drevesi.

Zjutraj imaš na voljo bogat samopostrežni zajtrk, ki zadovolji še tako zahtevne goste, zvečer pa prav tako bogato samopostrežno večerjo.

Vljučen sva imela tudi vstop v bazene s termomineralno vodo – 42.000 let starim Pramorjem, na voljo je tudi bogat hotelski razvedrilni in rekreacijski program, uporaba fitnes centra, za goste Grand Hotela Portorož in Hotela Slovenija je v ceno vključena tudi uporaba kopalnega plašča (v ostalih hotelih se zanje zaračuna manjše doplačilo), uporaba zunanjega parkirišča in brezplačen vstop v Grand Casinò Portorož in Casinò Riviera.

Ta čisti svet zdravih užitkov sva na dan odhoda s težavo zapustila, a ga zaključila s piko na i - večerjo v restavraciji Istrian tapas, ki slovi po tem, da v njej značilne istrske jedi pripravljajo na sodoben način v obliki tapasov.

Midva sva se prepustila kar degustacijskemu meniju, ki je izgledal takole …

S tem kulinaričnim presežkom se je zaključilo najino čudovito razvajanje na Obali, ki je tako preseglo najina pričakovanja

Če tudi sama s partnerjem potrebujeta oddih in odmik od (norega) vsakdanjika, obvezno pošljita povpraševanje v Hotele LifeClass Portorož.

Če se bosta odločila za bivanje pri njih, verjemita, da vaju s svojo ponudbo zagotovo ne bodo razočarali. Vprašanje je bolj, kako močno navdušena (in zaljubljena) se bosta vrnila. ;)

Napisala: Špela Sila, novinarka in urednica spletne strani
Fotografije: Špela Sila in promocijsko gradivo