Moj sanjski delovni prostor!

22. 5. 2017

Vedno sem se spraševala ali je čut za estetiko prirojen ali nekaj, kar pridobimo v zgodnjih letih. Tega odgovora še danes ne poznam natančno, a vendar se nagibam h slednjemu. Od malega namreč cenim lepo, pa naj bo to bluza z natačnim šivom, broška z naravnimi podtoni ali čokoladna pralina. Seveda pa se je definicija estetike skozi leta zame spreminjala, tako kot tudi jaz.

Kot pripis moram dodati, da ima »vsako oko svojega malarja« in da nikakor nisem mnenja, da je moj pogled na estetiko superioren ali 'pravilo' v kakršnemkoli pogledu. Lepo zame ne pomeni drago, vzvišeno ali (prosim ne!) popolno.

Sama sem s protesti pred omaro začela v tretjem razredu osnovne šole in poskrbela za nemalo zamud in sivih las mojih staršev. Sredi zime sem želela obleči lanene hlače, v toplih poletnih dneh pa so bile po mojem mnenju »must-have«  skibucke, brez karikiranja. Prav tako sem skočila v zrak ob besedi krilo! »Ne, to pa že ne, za nič na svetu ne oblečem tiste punčkaste stvari!« Tako, mi je mama pretkano sešila hlačno krilo in mojo bistroumnost pretentala. Danes bi se majhna Ajda zagotovo strinjala, da sem zašla na stranopoti, saj obožujem krila na tisoč in en način!

»To imaš ali pa nimaš,« mi med debato o čutu za estetiko odgovori prijateljica, medtem ko ostala ženska druščina odobravajoče prikimava. Pripovedovala sem jim namreč ravno o nedavnem obisku showrooma S.Oliver v Mariboru in s tem o moji sanjski službi, kjer so me poleg narave dela navdušili tudi njihovi poslovni prostori.

Tudi sama si lažje predstavljam delo v svetlih, modernih in pozitivnih prostorih, saj tam v povprečju človek preživi več kot polovico svojega dneva, hkrati pa bi imela za delo več motivacije.   

Naprednost in modernost njihovih poslovnih prostorov spominja na filme Nancy Meyers s steklenimi in svetlimi površinami, odprtimi prostori in novo opremo, manjka pa le še Jennifer Aniston, ki si z Bradleyem Cooperjem kuha kavo. Lep in odprt delovni prostor namreč dokazano povečuje produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih.

Delovni prostori ekipe S.Oliver ustvarjajo zračno okolje. Vsaka znamka ima svoj prostor, ki od ostalih ni ločen s stenami, ampak je delno odprt. Na prvi pogled deluje kot majhna trgovinica, vendar gre za pisarno, kjer najdeš moderno pisalniško opremo in lutke z najnovejšimi kosi sezone. Zaposleni imajo tako svoj mir, saj niso stisnjeni na majhni površini, še vedno pa so povezani za tekočo komunikacijo. Tu so še posamezne steklene pisarne in velika sejna soba, prijazna ekipa pa nam je razkazala tudi njihovo kuhinjo, ki kljub modernosti daje pridih domačnosti. Zaupali so nam, da v kuhniji in jedilnici vsako jutro skupaj pojedo zajtrk preden se odpravijo na delo.

Ekipa S.Oliverja je s prostorom, ki je prijeten za zaposlene pokazala, da se zavedajo pomembnosti lepega prostora in dobrega počutja zaposlenih in s tem postavila zgled drugim podjetjem.  

Bi tudi ti rada svojemu delovnemu prostoru dodala nekaj svežine in modernega pridiha?

Tukaj so moji 3 nasveti!

1.  Znebi se šare na svoji pisalni mizi!

Prvo pravilo produktinosti je red. Namesto kupa starih papirjev na tržnici kupi pisane tulipane in jih postavi na najbolje, belo ali leseno mizo. Ko se ti bo zazdelo, da je tvoja miza preveč prazna, boš pripravljena na delo!

profimedia

2.  Okvirji in fotografije

Za motivacijo obesi fotograije tvojih ljubih trenutkov na steni nad delovnim prostorom. Kupi čim več različnih okvirjev in se poigraj z navdihom!

Če ti šef ne pusti vrtati v steno, lahko v bližnji trgovini kupiš lepilo v stiku, ki stene ne bo poškodovalo. Za še bolj prefinjeno različico posnami polaroidne fotografije in jih poveži z vrvico!

3.   Svetloba!

Morda se ti na prvi pogled ne zdi tako pomembna, a lahko igra ključno vlogo pri tvojem (slabem ali dobrem) počutju. Najboljše je, da imaš delovni prostor blizu okna, saj je naravna svetloba najboljša opcija. V drugem primeru poseži za naravnimi žarnicami, ki so okolju prijazne. Boš videla, razlika je ogromna!

Upam, da ti je bilo prebrano všeč, moje HudJob dogodivščine lahko spremljaš še vnaprej, poišči me tudi na Instagramu!

 Foto: Urša Satler, Profimedia

 

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: