Kako hitro je minilo!

17. 6. 2015
Kako hitro je minilo!

Iztekajo se zadnji dnevi našega hudega pripravništva...

Ubistvu sem mešanih občutkov ko gre vse skupaj proti koncu. Lahko rečem da je bilo pripravništvo res super super super izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila. Končala se je čisto prehitro. Na začetku, ko pomisliš na obdobje treh mesecev, se ti ne zdi da lahko ti meseci minejo s tako hitrostjo.

Naučila sem se res ogromno in še več. Z vsakim dnem, ki sem ga preživela na uredništvu, sem se naučila nekaj novega, pa naj bo to samo nov "shortcut" v InDesignu, na kateri strežnik je potrebno oddati določeno fotko, kako se označujejo fajli za print... lahko bi naštevala cel dan. Proti koncu sem se končno nekako ujela v ritem dela in spoznala kako funkcionira potek sestavljanja revij. A kaj ko se bo vse skupaj kar naenkrat zaključilo - z veseljem bi še ostala.

Pred nekaj dnevi sem na uredništvu slišala nekoga reči, da v času našega pripravništva preskakujemo stopnice znanja. Čista resnica! Kako bi se lahko še hitreje in učinkovitejše učili, kot tako da smo bili postavljeno v realne situacije, ki smo jih morali reševati. Med tem obdobjem so se zagotovo pojavili tudi neprijetni trenutki. Ko sem mi je zgodilo kaj česar resnično nisem hotela, ko je kdaj pri postavljanju strani zmagala moja površnost in ko je kdo preburno reagiral na določeno situacijo. V celoti, lahko z lahkoto zanemarim teh nekaj neprijetnih trenutkov, saj so zagotovo prevladali pozitivni. Spoznala sem toliko različnih ljudi, in bila postavljena pred veliko različnih izzivov in nalog. Od poziranja pred objektivom, peke kruha, cosmo preobrazbe dveh izbrank, vožnje z električnima voziloma, snemanje modne zgodbe, piknika, tisoč in ene kavice s hudjobovci, slalomiranja iz enega uredništva v drugega in poleg vsega tega še zame najljubše postavljanje in oblikovanje strani za revije Cosmopolitan in Elle. Upam, da bo izkušnja pripomogla mojemu nadaljnem delu in odprla kakšna vrata več.

V novi številki Cosmopolitana vas še čaka čisto naša Hud job priloga. Le glej, da je ne zamudiš!:)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"