Nova izkušnja

4. 4. 2015
Nova izkušnja

Zakaj hud job?

Ko sem se pred približno petimi leti odločila za študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje nisem razmišljala o delu v založniški hiši.  Moje delo je bilo zgolj umetniško, brez omejitev in smernic, komerciala me je odbijala.  Skozi proces sem ugotovila, da bolje in uspešneje funkcioniram če imajo moje naloge dodelan koncept, pravila in smernice. V oblikovanju me zanima, kako z vizualno, grafično rešitvijo rešuje probleme in pripomore k uspešnosti določenega naročnika in ga približa ljudem.

Trenutno sem v obdobju zaključevanja študija. Ko sem naletela na razpis za Hudjob sprva sploh nisem pomislila da bi se prijavila. Nisem oseba, ki bi se želela medijsko izpostavljati. Tudi pred fotografskim objektivom mi je dokaj neprijetno, če že, sem vedno stala za njim. Pa sem se vseeno. Pa kaj potem, če bom morala početi tudi kakšne stvari katerih nisem vajena, kot naprimer pisati blog, kljub temu da nisem najbolj domača z besedami, ali pa pozirati za fotke iz revije. Vse to bodo odtehtale izkušnje, ki jih lahko tukaj pridobim. Sem mnenja, da se lahko naučim ogromno in še več, spoznam veliko ljudi, ustvarim zanimive zgodbe in izkušnje, ki mi bodo zgolj koristile.

Najbolj sem vesela, da bo večino mojega pripravništva posvečenega oblikovanju revije Elle. Zdi se mi, da se najbolje ujame z mojim načinom ustvarjanja in oblikovanja, je elegantna in premišljeno postavljena.

Vesela pa sem tudi, da bodo v času pripravništva z mano Nika, Ajda in Nejc, za katere menim, da so vsak po svoje zelo zanimivi in kreativni.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ