Oddih v svetu zdravih užitkov

12. 7. 2015

Hudjobovci smo se ravno vrnili z zasluženega morskega oddiha, kjer smo odkrivali energijo Pramorja, uživali zdrave poletne počitnice, dobro spali in se kulinarično razvajali, lahkotno počivali in se prepustili največjim wellnes doživetjem v Evropi. Privoščili smo si namreč oddih v Lifeclass hotelih na portoroški obali. Te zanima, kako je bilo?

Kaj praviš na prebujanje v prostorni in moderni sobi z ogromno kopalnico, ko odpreš okno pa se ti pogled široko razprostre nad slovensko obalo?

Grand hotel Portorož

Uživali smo na najlepši plaži na Jadranu. Plaža Meduza slovi po odlični zasnovi in vrhunski ponudbi storitev. Čeprav slovenska obala petičnih gostov ne privablja zaradi kristalno čistega morja in peščenih zalivov, so se pred nekaj leti v hotelih LifeClass odločili, da tisto, kar slovensko morje ne ponuja, nadoknadijo z bogato ponudbo tik ob njem. Zelenice, tlak iz belega istrskega kamna, senčniki, ležalniki, masažni paviljoni, bar ...

Plaža Meduza

Čas za kosilo! Lifeclass hoteli ponujajo edinstveno kulinarično izkušnjo in niti malo nas niso razočarali. Naša miza se je šibila pod težo naravnih sokov, rogljičkov, popečenih kruhkov, umešanih jajc in polnozrnatih palačink. Presenetila pa nas je velika izbira slovenskih jogurtov in bio izdelkov. Mnjami ...

Lifeclass kulinarika

Pred vročino smo se skrili v fantastične Lifeclass Terme in Wellness prostore. Odkrili smo čisto pravi časovni stroj sredi mesta rož. Tople barve istrske narave dajejo sproščujoč občutek topline nadvse elegantnemu ambientu, ki obdaja bazen v katerem se nahaja vir prvinske energije - 42.000 let staro Pramorje. Potopitev v ta eliksir življenja nas je napolnil z energijo in povezal z duhom prednikov.

Pramorje

Izbirali pa smo lahko tudi med raznolikimi Wellness programi. V Talasso centru sem se tako prepustila spretnim rokam strokovnjakinje in s piling masažo z morsko soljo in eteričnimi olji poleg skrbi odgnala tudi delce odmrle kože. Po koncu sem se počutila kot prerojena. Moja koža je bila žametno gladka in prijetno odišavljena.

Morska sol

Ko sem poskrbela za telo, je bilo potrebno nekaj narediti tudi za dušo. Vodena meditacija je odlična oblika sproščanja po navodilih strokovnjaka ayurvedske medicine. Na ta način sprostimo telo in duha, njeni učinki blagodejno delujejo na zdravje, saj zmanjšujejo stres in izboljšajo koncentracijo.

Meditacija

Dobra ideja ob koncu pestrega dneva je kozarček na terasi Café Centrala v družbi ene izmed Kraljic - okusnih tortic, ki so prejele nagrade na kulinaričnih tekmovanjih. Sama bi priporočila Solni svet ... ;)

Solni svet torta

Ko bom naslednjič v gosteh Lifeclassa, se pa spet kaj oglasim ...

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ