Aktualno Promocijsko sporočilo

Zimski oddih na Liburnijski rivieri

18. 12. 2023
Zimski oddih na Liburnijski rivieri (foto: Liburnia Hotels & Villas)
Liburnia Hotels & Villas

December je mesec, poln praznovanj, druženja in zabav. Ker mnogi praznični čas radi zajamejo z veliko žlico, je v tem obdobju še kako pomembno, da si vzamete čas zase in poskrbite za dobro počutje in pravo mero aktivnosti. Ob koncu leta si zato na Liburnijski rivieri, ki leži v Kvarnerskem zalivu na hrvaški obali, privoščite aktivni oddih za dvig energije ter v kombinaciji z wellness razvajanjem poskrbite za ponovno ravnovesje telesa in duha. Prav tako si lahko z izletom na morje naberete novih moči za vstop v leto 2024. 

Kombinacija sprostitve in aktivnih počitnic

Slikovita Liburnijska riviera se že od nekdaj ponaša z bogato kulturno dediščino in čudovito pokrajino. Mesto Opatija, znano tudi kot biser Jadrana, je prve turiste pritegnilo že v 19. stoletju. Morski zrak, bogat z negativnimi ioni, blagodejno vpliva na naše počutje, zato je izlet na morje v vseh letnih časih dobra ideja.

Ne glede na to, ali imate radi pohodništvo, morje ali pa iščete kakšno drugo obliko zabave, je Liburnijska riviera prava izbira za vse ljubitelje aktivnega turizma, narave in adrenalina. V Opatiji in bližnjih destinacijah lahko doživite pravo kombinacijo sprostitve in aktivnih počitnic v neokrnjeni naravi.

Foto: Petar Kurschner

Vse več ljudi želi preživljati počitnice aktivno, zato si jih lahko, če si vzamemo čas za vadbo, šport ali druge rekreativne dejavnosti, naredimo še bolj prijetne.

Wellness razvajanje v Opatijskih hotelih

Po divjem decembru se zagotovo najprej prileže popoln odklop. V Liburnia Hotels & Villas vam z nepozabnim wellness doživetjem zagotavljajo celovito izkušnjo dobrega počutja. Pomirjujoč ambient, namenjen umirjanju telesa in duha, boste zagotovo našli v petzvezdničnem Hotelu Ambasador, ki se lahko pohvali z razkošnimi wellness paketi, odlično kulinarično ponudbo v restavraciji Cubo, notranjim in zunanjim bazenom ter drugimi vrhunskimi storitvami.

Foto: Liburnia Hotels & Villas

V tem času lahko izkoristite tudi posebno ponudbo Gemology SPA Experience, ki poleg edinstvenega SPA doživetja vključuje še VIP dobrodošlico z džin tonikom, vrhunsko namestitev z nepozabnim razgledom na Kvarnerski zaliv, sproščujoč ambient wellness centra ter ekstravagantne zasebne SPA trenutke za dve osebi z razkošno masažo z dragimi kamni francoske blagovne znamke Gemology ob kozarcu penečega vina in sladkem presenečenju.

Popolno sprostitev ponujajo tudi v Hotelu Palace Bellevue, veličastnem hotelu, zgrajenem ob koncu 19. stoletja, ki velja za enega najpomembnejših objektov v zbirki dediščine Liburnia Hotels & Villas. Nahaja se v zgodovinskem središču Opatije in slovi po svojem neobaročnem in secesijskem slogu, prežetem z duhom romantike starega sveta.

Foto: Liburnia Hotels & Villas

V njem se nahaja tudi kavarna Café Strauss, ena najbolj znanih kavarn v Opatiji. Izkoristite ponudbo Wellness & Gourmet, ki zagotavlja popoln pobeg iz vsakdanjega življenja v wellness in kulinarično oazo Liburnia Hotels & Villas. Ponudba vključuje pomlajevanje telesa in duha s posebnim wellness programom, razvajanje v notranjem bazenu z ogrevano morsko vodo in SPA prostorom, pomirjujočo masažo in posebno kosilo s tremi hodi.

Foto: Liburnia Hotels & Villas

Zimske aktivnosti na Liburnijski rivieri

Popraznično utrujenost vam bo vsekakor pomagalo pregnati tudi gibanje. Opatija v zimskem času ponuja številne aktivnosti na prostem. Čarobnost Liburnijske riviere je najbolje raziskovati na znameniti promenadi Lungomare. Obalno sprehajališče, dolgo 10 kilometrov, je odlična točka za vse tiste, ki uživajo v hoji ali teku na prostem. Prav tako svež morski zrak, ki vsebuje eno največjih koncentracij koristnih negativnih ionov, zmanjšuje vnetja, krepi imunski sistem, pospešuje celični metabolizem ter vpliva na dobro počutje. Vsako soboto se lahko odpravite tudi na brezplačne vodene sprehode, ki jih organizira Turistična skupnost mesta Opatije.

Le 30 minut vožnje od obale se nahaja gora Učka, ki je priljubljena pohodniška destinacija z edinstvenimi gozdnimi sprehajalnimi in pohodniškimi potmi. Gora Učka je primerna še za ljubitelje gorskega kolesarjenja, prostega plezanja in jadralnega padalstva.

Foto: Vladimir Franolić

Na Liburnijski rivieri je v zimskih mesecih poskrbljeno tudi za morske užitke. Obiskovalci se lahko preizkusijo v različnih vodnih športih – od jadranja (na deski), kajtanja in supanja do kajakaštva. Prav tako je manjše naselje Volosko zaradi vetra tramontana, ki piha 250 dni v letu, priljubljena točka za deskarje.

Tisti najbolj pogumni se lahko odpravijo tudi na zimsko kopanje, ki velja za eno najljubših dejavnosti med domačini. Vsako nedeljo se lahko v zimskih mesecih pridružite lokalnemu klubu Kukali in se udeležite poživljajočega zimskega plavanja na plaži Slatina.

Ne glede na to, kako boste preživeli zadnje dni iztekajočega leta, poskrbite za dovolj počitka, sproščujočo nego telesa in pravo mero aktivnosti. Vaše telo vam bo hvaležno in tako boste dobro razpoloženi ter polni energije vstopili v novo leto.

Foto: Liburnia Hotels & Villas