Po inspiracijo k Skandinavcem

29. 5. 2014
Skandinavski notranji dizajn (foto: Pinterest)
Pinterest

Najprej smo kopirali njihov ležeren a dodelan stil za oblačenje, zdaj pa ob listanju Ikeinih katalogov vzdihujemo ob skodelicah za kavo. Ja, Skandinavci res znajo!

Ko je tvoj naziv profesionalni komentator trendov in mojster garderobe, na modo gledaš z nekoliko drugačnega zornega kota. Ne izza vogala, ampak iz ptičje perspektive. Z izkušnjami namreč dobiš krila in na celotno zadevo gledaš širše. Pa ne samo na stvari, ki se strogo tičejo modnih pist, dizajnerskih oblek in top modelov, temveč tudi vsakdanjih povsem navadnih stvari, kot so skodelice za kavo, pa barva posteljnine in dišeče svečke.

Tiste, ki veliko brskate po modnih blogih, ste verjetno že opazile, da blogerke poleg svojih outfitov izredno rade delijo tudi druge koščke svojege privatnosti. Instagram profli so polni kosil z Michellinovomi zvezdicami, šopkov potonik, kataloško opremljenih pisarn in franscoskih slaščic. Saj ne da se nam cedijo sline!

Skandinavski notranji dizajn

Ko si enkrat obrožen z estetiko oblačil, se ta nehote prikrade tudi v ostale špranje življenja. Določene znamke, stili, oblike in celo barve postanejo trend, prav tako kot so trend nabrana krila, kratki topi in prosojni materiali. Zračni prostori, bela svežina, mehke oblike in naravni materiali, kot sta les in kovina, so končno pokopali trend minimalizma in močnih barv. Skandinavci pač znajo in tako kot v iskanju modne inspiracije potujemo na Baltik, tako zdaj prepisujemo njihov stil za notranji dizajn. 

Zračna soba

Ko sem se po dolgem potovanju (tudi po Baltiku) vrnila nazaj v svoje varno zavetje je nenadoma moj prostor postal utesnjen. S spremembami v življenju je bil čas tudi za spremembo brloga. Ker v njem preživim večino časa - tako je to če si pisec/bloger/urednik - mi je še toliko bolj pomembno, da se v njem počutim kot v hotelu s petimi zvezdicami. Pričela se je prenova.

Moden notranji dizajn

Najprej klikanje po Pinterestu, pa listanje po Ikeiinih katalogih, nabiranje inspiracije na različnih blogih in preračunavanje centrimetrov mojega doma. Mesec in pol, nekaj dodatnih kvadratov, 5 piksen bele barve, en velikanski poster in kar nekaj obiskov pohištvenih trgovin kasneje, lahko rečem, da je moj novi prostor prava oaza inspiracije. Do končnega rezultata me loči le še nekaj vrtljajev v steno, paket snežno bele posteljnine in šopek potonik.

Spremljaš me lahko tudi na:

* blogu The Stylist
* instagramu
* twitterju
* facebooku

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"