Kdo so dekleta s stilom?

16. 6. 2014
Kdo so dekleta s stilom?

Predstavljam vam pet simpatičnih finalistk, ki so nas s svojim unikatnim modnim slogom navdušile na dogodku Dekle s stilom v Midasu. Finalistke so se predstavile v zanimivem tekmovanju, v 12 minutah so si morale z oblačili in dodatki znamke Gaudi ustvariti styling, se preobleči, nanesti ličila Kabuki in k celotnemu stylingu dodati še lak za nohte Zoya. Med seboj so si popolnoma različne, njihov samosvoj način kombiniranja oblačil pa tvori univerzalno modno mavrico. 

Selma Špendl (zmagovalka izziva Dekle s stilom)

BLOG: selmaspendl.blogspot.com

KRATEK OPIS TVOJEGA STILA: Grunge boho spozna hardcore.

NAJLJUBŠI KOS V OMARI: Skoraj nemogoče se odločim samo za en kos. Eden izmed must kosov v moji omari je definitivno Topshop črna usnjena jakna, moja "skromna" zaloga beanie kapc za katere bi lahko rekla, da so moj prepoznavni znak in jih nosim čez celo leto - yap, tudi poleti. Oh, pa Topsshop bomber jacket z zanimivim potiskom, ki rahlo asocira na obdobje poznih 80ih. Kariraste srcaje ter moji najljubši Vans čevlji.

NAJLJUBŠI KRAJ ZA ŠOPING: London, vedno London. Pri nas pa definitivno Topshop!

TVOJA STILSKA IKONA JE... : Modna upornica Edie Sedgwick.

KJE NAJDEŠ NAJVEČ MODNE INSPIRACIJE : Modno inspiracijo sicer vedno iščem kar zunaj na ulici, veliko tudi v muziki ter nazaj v zgodovini - predvsem v poznih 70ih - punk gibanje. Da pa vse ideje, ki jih tam dobim stopijo v korak z aktualnimi trendi pa poskrbijo British Vogue, Elle, Marie Clarie ter občasno tudi InStyle.

TVOJ STILSKI NASVET COSMO BRALKAM: Da ne glede na vse ostanejo zveste same sebi ter svojemu stilu za katerega je pomembno da se sklada z njihovim lifestylom ki ga živijo ter osebno filozofijo. In predvsem to, da se počutijo udobno v tem kar nosijo, ker šele takrat pridejo oblačila do pravega izraza. Pomembno je da mi nosimo obleke, ne obleke nas.

Sara Zavernik

style-fashion

BLOG: http://sarazavernik.blogspot.com/http://on.fb.me/SOq4yi

KRATEK OPIS TVOJEGA STILA: Svoj stil bi opisala kot eleganten, casual in chic. Rada kombiniram različne vzorce in materiale. Najbolj me navdihujejo prav kosi, ki so mi pravi izziv za kombinirat.

NAJLJUBŠI KOS V OMARI: Moj najljubši kos v omari so definitivno klobuki.

NAJLJUBŠI KRAJ ZA ŠOPING: Pravzaprav ga nimam. Mislim, da je spletno nakupovanje nekako prevzelo vlogo vseh trgovin, no vsaj pri meni. 

TVOJA STILSKA IKONA JE... : V bistvu se ne znam odločiti za eno osebo, ampak imam dve. To sta Rachel Zoe in Olivia Palermo.

KJE NAJDEŠ NAJVEČ MODNE INSPIRACIJE: Najvec modnih inspiriacij najdem na modnih blogih! Vsec so mi nizozemka Winonah de Jong, Miroslava Duma, Atlantic Pacific in Tuula vintage. Vendar je pomembno, da nam dajo ideje za novi stajling, ne pa da jih dobesedo kopiramo.

TVOJ STILSKI NASVET COSMO BRALKAM: Letos se vrti vse okrog pastelov in bele barve. Meni osebno so beli outfiti nekaj klasicnega, ampak se vedno drznega. Enostavno drznite si biti to kar ste in se ne zmenite za kritike. Naj vas svet vidi v vsej svoji veličini.

Blanka Vinšek

BLOG : Zaenkrat še nimam bloga, vendar vedno bolj razmišljam v tej smeri, da bi ga začela pisati.

KRATEK OPIS TVOJEGA STILA: Moj stil je enostaven, eleganten in šik. Rada sem oblečena v modna in udobna oblačila, zelo pomembno mi je, da se v njih dobro počutim. Največkrat kombiniram kose oblačil, ki so bolj umirjenih barv z živimi, vpadljivimi in vzorčastimi kosi oblačil in modnimi dodatki.

NAJLJUBŠI KOS V OMARI: Trenutno je moj najljubši kos v omari bež oblekica iz RE kolekcije s čipko na hrbtni strani.

NAJLJUBŠI KRAJ ZA ŠOPING: BTC Ljubljana.

TVOJA STILSKA IKONA JE... : Victoria Beckham.

KJE NAJDEŠ NAJVEČ MODNE INSPIRACIJE : Največ modne inspiracije najdem pri ljudeh na ulici in v izložbah trgovin ter v revijah Cosmopolitan in Elle.

TVOJ STILSKI NASVET COSMO BRALKAM: Najpomembneje je, da se v oblačilih in čevljih ki jih nosite dobro počutite in da ste v njih samozavestne. Ni hujšega, če »oblačila nosijo vas«, namesto da bi ve nosile njih, zato si izbirajte oblačila, ki so vam pisana na kožo in so za vas udobna. Če boste ta oblačila še malce modno »pokombinirale«, bo uspeh prišel sam od sebe. 

Kristina (Tina) Apostolova

BLOG: www.facebook.com/tinabsfashion, www.barrostina.blogspot.com

KRATEK OPIS TVOJEGA STILA: Drzen, unikaten, samosvoj.

NAJLJUBŠI KOS V OMARI: Zelo težko se odločim za samo enega! Če pa se že moram, pa naj bo to živo rdeč crop top. Najbolj značilen kos mojega outfita to poletje.

NAJLJUBŠI KRAJ ZA ŠOPING: Najraje nakupujem v tujini, ker vem da potem ne bo imela enakega kosa vsaka druga mimoidoča. (smeh)

TVOJA STILSKA IKONA JE... : Rihanna!

KJE NAJDEŠ NAJVEČ MODNE INSPIRACIJE: Hmmm, ubistvu največ inspiracije najdem ravno pri Rihanni, včasih pa pokukam tudi na www.weheartit.com, kjer najdem vseeee mogoče!

TVOJ STILSKI NASVET COSMO BRALKAM: Bodi zadovoljna v svoji koži in se nikakor ne skrivaj za oblačili! Nosi tisto, v čemer se sama najbolje počutiš in se ne oziraj na druge. Izstopaj in bodi nekaj posebnega! It's about style, not about brand. In še nekaj za vse tiste, ki vas je "strah" zlobnih jezikov.. People are going to talk no matter what you do, so you might as well give them something to talk about.

Aleksandra Rosič

BLOG: http://beautytipsbysandra.blogspot.com/https://www.facebook.com/beautytipsbysandradaily

KRATEK OPIS TVOJEGA STILA: Moj stil zelo varira in je odvisen od trenutnega počutja. So dnevi, ko mi je najljubše sprehajati se po mestu v jeans hlačah ter preveliki majci in japonkah...ter dnevi, ko si želim v svojem naljubšem paru petk ter roza krilcu zavladati svetu.

NAJLJUBŠI KOS V OMARI: Trenutno bi bilo to moje nežno roza krilce – seveda, če ne štejem petk ter torbic! 

NAJLJUBŠI KRAJ ZA ŠOPING: Največkrat rada nakupujem v nakupovalnih centrih, saj se lahko tako zares vidim v obleki, ocenim kvaliteto ter presodim s čim bi jo lahko kombinirala. Občasno (še posebej se to zgodi ob večerih, s sladoledom v roki, ko imam slab dan) pa rada zaidem tudi na kakšno spletno trgovino.

TVOJA STILSKA IKONA JE... : Sicer menim, da posebej stilske ikone nimam, saj – kot sem povedala – rada nosim tisto, kar mi je v tistem trenutku najbolj všeč. Všeč mi je stil prelepe manekenke Mirande Kerr, saj je resen, ženstven, obenem pa nekoliko igriv ter spogledljiv. Všeč mi je tudi stil Mile Kunis, katero lahko večino časa zasledimo v kavbojkah ter preveliki majici ni je pa strah nadeti vrtoglave petke in oprijete oblekice, v kateri izgleda fenomenalno. Aja, pa seveda ne morem pozabiti na prelepo Audrey Hepburn..

KJE NAJDEŠ NAJVEČ MODNE INSPIRACIJE: No, največ inspiracij dobim od trenutnega počutja. Ko vstopim v trgovino lahko zagledam en kos, ki me popolnoma prevzame in ga potem poskušam vključiti v garderobo, katero že imam. Sicer spremljam trende vendar sem pazljiva, katerim zares sledim in se raje osredotočam na tiste, ki zares poudarijo mene ter mojo osebnost. Ogromno idej dobim tudi z raznih blogov in revij pa tudi na cesti.

TVOJ STILSKI NASVET COSMO BRALKAM: Nosite tisto, kar predstavlja vas! Ne sledite trendom, ker so pač ˝in˝. Sprejmite trende in jih prilagodite svojim okusom tako, da bodo najbolje predstavljali vas. V omari vedno priporočam neke osnovne kose (npr. bela kratka majica z V izrezom, črne hlače ter črn sako) in drzen nakit, ki bo le te poudaril in predstavil vas ter vašo osebnost. Pri oblačenju bodite vi, vaš vzor pa naj vam bo zgolj za inspiracijo. Za piko na i pa ne pozabite na nasmeh – življenje je kratko, uživajte ga!

Utrinki dogodka:

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"