Prestižni nakit Nialaya: intervju in DIY tutorial

17. 9. 2014

Čeprav sem se trudila o vsem in vsakem, ki sem ga spoznala na mojem potovanju v Los Angelesu to poletje poročati na blogu, je še vedno ostalo nekaj stvari, ki sem jih do zdaj hranila samo zase. Med drugim, se je v košarici "neobjavljeno" znašel tudi intervju z oblikovalcem nakita, ki se v Združenih državah po priljubljenosti lahko enači z Donno Karan ali Calvinom Kleinom. O uspehu znamke ročno narejenega nakita Nialaya, sem spregovorila z njegovim ustanoviteljem, Jannikom Olanderjem.

Kot se za znamko takšne sorte spodobi, se glavna Nialayina trgovina nahaja v središču modnih trendov, na olikani, na trenutke eklektični, brez dvoma pa modno navdihujoči ulici Melrose. Njena notranjost, je zgodba zase. Ni le navadna prodajalna s policami, stojali in od tal do stropa visokimi kredencami, je prostor navdiha, mešanice kultur in slogov, ki povezujejo simbole iz drugega konca sveta s pristnostjo novega in starega Hollywooda. 

1. Blagovna znamka Nialaya je zaživela leta 2009. Danes ima skoraj 50.000 sledilcev na Facebooku, veliko strank, med njimi tudi veliko svetovno poznanih zvezd. Kakšna je zgodba za uspehom Nialaya znamke?

Začelo se je na mojem prvem potovanju v Indijo, kjer sem spoznal šamana po imenu Nialaya. Rekel mi je, naj sledim svoj sanjam in se ne oziram samo na zaslužek. Povedal mi je tudi za različne zdravilne kristale in njihove zdravilne moči. Od tod, sem dobil idejo o ustanovitvi podjetja, ki proizvaja nakit. Ko sem se vrnil v Los Angeles, sem v svoji garaži takoj začel s proizvodnjo nakita. Dve leti kasneje smo odprli svojo prvo trgovino v Los Angelesu.

nialaya, cosmopolitan

Zapestnica Nialaya

2. Se spomnite, katera je bila prva znana oseba, ki so jo ujeli z vašim nakitom?

P. Diddy

p. diddy, nialaya, cosmopolitan

P. Diddy in Jannik

3. To je moral biti povod za velik uspeh v Hollywoodu?

Ja, brez dvoma. Vodil je do povečanja števila strank in znanih, ki so si želeli nositi moj nakit, mojo blagovno znamko Nialaya.

4. Imeti trgovino na Melrosu je brez dvoma zelo zanimivo. Ali zvezde navadno kar vstopijo v vašo trgovino?

Ja, včasih pridejo nenapovedano, včasih, pa za obisk trgovine organizirajo poseben sestanek, v urah, ko v trgovini ni nobene druge stranke. Velikokrat se zgodi, da moremo trgovino odpirati ob čudnih urah, kar se je zgodilo tudi nekaj dni nazaj, ko smo za Justina Bieberja morali v trgovino priti ob desetih zvečer, ker ni hotel, da bi v trgovino lahko prišel še kdo drugi.

NIalaya, Cosmopolitan

nialaya, cosmopolitan

Notranjost trgovine Nialaya

5. Danes lahko z vašim nakitom vidimo Aviicija, Evo Longorio, Alessandro Ambrosio, prav tako tudi našega igralca in manekena Yurija Bradača ... se morda spomnite, kateri je bil prvi kos, ki ste ga naredili pod blagovno znamko Nialaya in kdo ga nosi zdaj?

Prvo zapestnico, ki sem jo naredil je bila iz meni zelo ljubih kristalov – balijskega turkiza in srebra. Danes je v lasti Beyonce.

(slike žal nisem uspela najti)

Adriana Lima, Nialaya, Cosmopolitan

Adriana Lima

DVF, nialaya, cosmopolitan

Diane von Furstenberg

david guetta, nialaya, cosmopolitan

David Guetta

Giulliana Rancic, Nialaya, Cosmopolitan

Giuliana Rancic

Madonna, Nialaya, Cosmopolitan

Madonna

snoop dog, nialaya, cosmopolitan

Snoop Dogg

6. Najbolj drag kos nakita, ki ste ga naredili?

Zapestnica, ki sem jo naredil za najboljšega DJ na svetu, Aviicija. Njena cena je bila 30.000 dolarjev, narejena pa je bila iz črnih diamantov.

aviici, nialaya, cosmopolitan

Aviici

7. Ročno narejen nakit je v Sloveniji zelo priljubljen. Veliko ljudi se odloči za izdelavo in prodajo ročno narejenega nakita. Kateri so najpomembnejši faktorji za uspeh v prodaji in vodenju takšne blagovne znamke?

Da narediš nekaj novega, nekaj za kar je povpraševanje na trgu. Pomembno je tudi, da stojiš za svojo znamko. Bodite neustrašni, posvetite se ji 100% in bodite pripravljeni delati 24/7.

---

... in če je dovolj dobro za Aviicija, je dovolj dobro tudi zame. V okviru svojega najnovejšega projekta "As good as Prada" sem v video tutorialu povzela postopek, kako do svoje zapestnice v slogu Nialaye. 

Potrebujemo: povoskana vrvica (tri x trojna dolžina obsega vašega zapestja), star nakit s plastičnimi ali steklenimi kroglicami (rezultat je veliko lepši s steklenimi kroglicami ali Swarowski dodatki - če si lahko privoščite, si dajte!), lepilni trak

Strošek izdelave: 3 evre

Čas: 15 minut

Uživajte :)

Več idej najdete na mojem profilu 

Facebook

Instagram

Osebnem blogu

K

Foto: Nialaya, Los Angeles.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord