Na Žurnal24 se mi zdi, da mi je facebook lansiral novico, malo sem začuden oz. ne vem kaj bi to naj pomenilo. Pač ne razumem kaj ta dokument pomeni (koliko je zavezujoč), bi pa prinesel drastične spremembe, npr.:
The report identifies the "biomedical model of mental health" as the root of many problems.
Diagnoze več npr. ne bi bile pomembne. Ker kot že rečeno, jaz se od zadnjega zdravniškega pregleda še vedno počutim stigmatiziranega, čeprav mi je samo rekla, da to ni nič sramotnega in naj pač poročam isto kot o sladkorni bolezni in drugim zapletom.*
Pri meni je bil problematičen že prvi zdravniški pregled, po eni strani logično. Najprej te pohvali, da si priden in da si hitro zaključil faks, potem vidi en izvid, in ti noče dati pozitivnega mnenja, brez da te pošlje k psihologu (no saj to je bil čist primeren/logičen ukrep za prvič). Potem je pa bilo zelo odvisno, všeč mi je en doktor, ki je pač duševno zdravje zignoriral pri meni.
*Nisem se še odločil, da bom nasvet upošteval.
(Trenutno nisem na potezi. Če bom pa pri naslednjem zdravniškem imel isto doktorco, pa razmišljam, da bi prej šel k odvetniku^. Ni heca pri meni.)
-----
Drugače, nov pristop negiranja psihiatričnih diagnoz je dvorezen meč. Jaz mislim, da bi mene morali pustiti pri miru oz. take kot jaz. Redno hodimo v službo, oddelamo, ne delamo problemov.
Nas pa ni toliko takih. Veliko sem moral vložiti truda v to, da se "pretvarjam", da sem normalen. (Oz. zanikujem en del sebe)
-----
Mislim, da prisilne hospitalizacije in prisilna zdravljenja v določenih primerih so potrebna... če prav razumem paradigma hoče to ukiniti
Ker če si psihotičen, trpiš... no, ne vem

-----
^Večji izziv kot pri zdravniku medicine dela doseči, da napiše izvid, kakršnega jaz hočem videti, bo dobiti odvetnika, ki me bo vedel pravilno usmeriti.