Danes smo imeli s kolegi zanimivo debato na to temo in me zanima kako vi gledate na te zabave in na vse, kar spada zraven? Odobravate striptizete/ striptizerje, pretirano pijančevanje, raznorazne igre in običaje, ki znajo biti že tudi nevarni? Kako si zamišljate svojo dekliščino/fantovščino?
Prvo kot prvo, sem alergična na striptizete in striptizerje. Niti nočem striptizerja na svoji dekliščini, niti tega, da pripeljejo kakšno striptizeto mojemu fantu (bodočemu možu), ker bi v tem primeru takoj naslednji dan spokala in šla brez besed (zvedla bi tako al drugače), pa si naj poroko kar narišejo. Glede tega mam res ene svoje močne principe

Kot drugo me moti, da bodoči ženin, ki mu je zabava pravzaprav namenjena, ponavadi nima prav dosti od vsega, v par potezah ga napijejo do nezavesti in se 'izživjajo' nad njim s svojimi bolnimi idejami in ob tem še mislijo, da so smešni in zanimivi. Zgodilo se je, da so fanta po nekakšni (kao) tradiciji privezali na križ, ga prislonili ob zid v gostilni in medtem, ko so se drugi zabavali in se opijali, je križ padel in fant se je nekaj dni pred poroko popolnoma polomil in namesto poroke in poročnega potovanja je imel par tednov ležanja v bolnišnici v mavcu. Večina zgodb, ki sem jih slišala, je katastrofalnih in človek resnično dobi odpor, da bi se sploh poročil, še posebej, ker naj bi bila fantovščina/dekliščina nujno zlo predporočnih priprav...

Svojo dekliščino si predstavljam popolnoma izven začrtanih tradicionalnih okvirov, drugačno, ampak vseeno zanimivo. Še najraje bi se ji izognila ali imela s fantom skupno zabavo, kar pa je skoraj nemogoče, glede na to, da se vsi držijo tradicije kot pijanec plota.

No, pa da slišimo vas...