kepka napisal/-a:linux je operacijski sistem. ne vem od kod to, da je
programski jezik in da so ga napisal finski studentje in da izvira iz C? napisan je v C, nekaj v C++, Perlu, asemblerju,....
svetujem ti, da si preberes kdo je
Linus Torvalds (ja res je finec

) in kaj je naredil, pa seveda
Stallman, kaj je
UNIX, da ugotovis kaksna je razlika med
free software in
freeware in kaj je to
GNU GPL.
pa ne trosi bedarij, ce ne ves za kaj se gre, OK?

ups, neki sem pa mogoče res zajeb... Sori, mislil sem da je free software pa freeware isto (zame je, ker vse potegnem dol z neta

)
Za gospoda Torvaldsa pa sem v wikipediji najdel sledeče:
Meanwhile, in 1991, another kernel was begun as a hobby by
Finnish university student Linus Torvalds while attending the University of Helsinki. Torvalds originally used Minix on his own computer, a simplified Unix-like system written by Andrew Tanenbaum for teaching operating system design.
Povzeto iz :
Wikipedia
In kaj sem se tuki zmotu? Jst sem pač nekje prebral, da je mel pomoč, da jih je blo več, bla, bla, bla... Mogoč sem se zmotu
Za UNIX pa nimam pojma, ker se ne ukvarjam preveč z njim (no, edin ratal mi je Tiger OS X na mojga HP-ja inštalirat, pa me je folk sam čudn gledu kak mam lahk jst Applov sistem na navadnem PC-ju

) Ja, zdj sem ves zagret pogledal če se motim da unix izvira iz fortrana, pa ga nisem nikjer njadu, se pravi, da ne

. Merde, men se je pa source od Linuxov čist Cjevski zdel
Se opravičujem še enkrat, za moja malenkostna odstopanja od resničnih potekov dogodkov. Teb kepka pa :bussi: ker sem se spet naučil nekaj novega