sofia83 napisal/-a:Jaz sem v vsakem primeru proti smrtni kazni, ampak ne zato, ker se mi ne bi zdelo humano, al pa karkol, sam zdi se mi preveč lahka rešitev za morilca. Sploh pa električni stol ni več v uporabi in so te injekcije, s katerimi jim zagotovijo bolj nebolečo in hitro smrt, zelo drage. Tega si pa take zveri ne zaslužjo. Kar me bolj moti, je, da so zapori vse bolj ena deluxe zadeva, s kabelsko, internetom, knjižnicami in ne vem, čim še, kar je resna žalitev za vse državljane, ki spoštujejo zakon. Jst bi te golazni fino dala v ene stroge delavske kampe, kjer bi do konca življenja trdo delal. Kar se pa tiče napak pri ugotavljanju krivde, so te zanemarljive, ampak ajde, še en razlog proti smrtni kazni ...
Se strinjam...razn s tem, da sem jaz definitivno za smrtno kazen, ker si golazn (ki posiljuje deklice, ubija ljudi itd...) ne zasluži živet, sploh pa, ker jim večinoma po npr: 20 letih itak znižajo kazen ...pa še kje na prosto pridejo...
S tem, da bi jaz uvedla-ne inekcije, ampak mu/ji bi delala to, kar je on svojim žrtvam (oko za oko, zob za zob

). To bi mogl tut v Sloveniji uvest, če pa ne to, pa vsaj mal bol stroge kazni...ne pa da se en psihič tukaj sprehaja po našem mestu, pa je zaklal& razkosal svojo punco & še 4 (al nevem kolk) v Srbiji... jaz bi ga za jajca obesla...on je biu pa 1-2 leti v zaporu.... to je katastrofa!