Jabolčni kis
Jabolčni kis
Uživanje jabolk, jabolčnega soka in jabolčnega kisa se že tradicionalno priporoča kot sredstvo za učinkovito zaščito in krepitev splošne odpornosti organizma.
V tradicionalni medicini naj bi jabolka pogosto imenovali tudi ″metla za telo″, saj kombinacija sadnih kislin, vlaknin, antioksidantov in flavonoidov pomaga čistiti naš organizem ter hkrati preprečuje in odpravlja zaprtje.
Idejo o jabolku kot prečiščujočem živilu danes podpira predvsem boljše poznavanje posameznih sestavin, vlaknin, antioksidantov, flavonoidov in sadnih kislin jabolk, velik pomen pa strokovnjaki pogosto pripisujejo prav slednjim, še posebej ocetni kislini - blagi organski kislini, ki naj bi naravno varovala plodove jabolk pred različnimi povzročitelji bolezni. Strokovnjaki predvidevajo, da je njeno delovanje v našem organizmu podobno njenemu učinkovanju v sadežih, kot sovražnik bakterij pa naj bi ocetna kislina delovala predvsem v človeškem želodcu in črevesju, torej neposredno pri prebavi hrane.
Danes je jabolčni kis pogosto omenjan tudi kot učinkovito prehransko dopolnilo zdrave in uravnotežene vsakodnevne prehrane, zdravju koristen pa naj bi bil tudi zato, ker naj bi spodbujal presnovo maščob in s tem porabo energije, ki jo naše telo hrani v obliki maščobnih oblog.
Prekomerna telesna teža je pogosto posledica neustreznih prehranjevalnih navad, še zlasti v zgodnjem otroštvu, ko povečanje velikosti in števila maščobnih celic pripomore k večjim zalogam maščob v telesu. Ljudje, ki so bili pretežki že v otroštvu imajo tako lahko do petkrat več maščobnih celic kot ljudje z normalno telesno težo. Ker se število celic ne more več zmanjšati, se s hujšanjem tako lahko zmanjša le količina maščobe v posamezni celici.
Zato je edini način za ohranjanje normalne telesne teže zgolj redno telesno gibanje, zdrav način prehranjevanja ter pozitiven odnos do življenja.
Velik pomen zdravega počutja pa še vedno pomeni predvsem redna in polnovredna prehrana, bogata z vsemi hranilnimi snovmi ter uravnotežena z uživanjem dovolj velikih količin sadja, zelenjave in ob pomanjkanju le-teh tudi z uživanjem prehranskih dopolnil.
Kaj menite o tem?A katera uporablja kakršnokoli izdelek ki vsebuje jabolčni kis?A unčikuje kot pravijo?
V tradicionalni medicini naj bi jabolka pogosto imenovali tudi ″metla za telo″, saj kombinacija sadnih kislin, vlaknin, antioksidantov in flavonoidov pomaga čistiti naš organizem ter hkrati preprečuje in odpravlja zaprtje.
Idejo o jabolku kot prečiščujočem živilu danes podpira predvsem boljše poznavanje posameznih sestavin, vlaknin, antioksidantov, flavonoidov in sadnih kislin jabolk, velik pomen pa strokovnjaki pogosto pripisujejo prav slednjim, še posebej ocetni kislini - blagi organski kislini, ki naj bi naravno varovala plodove jabolk pred različnimi povzročitelji bolezni. Strokovnjaki predvidevajo, da je njeno delovanje v našem organizmu podobno njenemu učinkovanju v sadežih, kot sovražnik bakterij pa naj bi ocetna kislina delovala predvsem v človeškem želodcu in črevesju, torej neposredno pri prebavi hrane.
Danes je jabolčni kis pogosto omenjan tudi kot učinkovito prehransko dopolnilo zdrave in uravnotežene vsakodnevne prehrane, zdravju koristen pa naj bi bil tudi zato, ker naj bi spodbujal presnovo maščob in s tem porabo energije, ki jo naše telo hrani v obliki maščobnih oblog.
Prekomerna telesna teža je pogosto posledica neustreznih prehranjevalnih navad, še zlasti v zgodnjem otroštvu, ko povečanje velikosti in števila maščobnih celic pripomore k večjim zalogam maščob v telesu. Ljudje, ki so bili pretežki že v otroštvu imajo tako lahko do petkrat več maščobnih celic kot ljudje z normalno telesno težo. Ker se število celic ne more več zmanjšati, se s hujšanjem tako lahko zmanjša le količina maščobe v posamezni celici.
Zato je edini način za ohranjanje normalne telesne teže zgolj redno telesno gibanje, zdrav način prehranjevanja ter pozitiven odnos do življenja.
Velik pomen zdravega počutja pa še vedno pomeni predvsem redna in polnovredna prehrana, bogata z vsemi hranilnimi snovmi ter uravnotežena z uživanjem dovolj velikih količin sadja, zelenjave in ob pomanjkanju le-teh tudi z uživanjem prehranskih dopolnil.
Kaj menite o tem?A katera uporablja kakršnokoli izdelek ki vsebuje jabolčni kis?A unčikuje kot pravijo?
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
- armandoxxx
- Sramežljivka
- Prispevkov: 93
- Pridružen: 03. Feb. 2005 7:01
armandoxxx napisal/-a:vsak dan 1 dcl jabolčnega kisa z vodo
ašičev je močan zato sam 0,5 dcl
LP
Armando
Jakkkk in stranski učinki????



Oooh, you've got to let your body move to the music...
Oooh, you've got to just let your body go with the flow...
Oooh, you've got to vogue
Oooh, you've got to just let your body go with the flow...
Oooh, you've got to vogue
- armandoxxx
- Sramežljivka
- Prispevkov: 93
- Pridružen: 03. Feb. 2005 7:01
armandoxxx napisal/-a:stranski učinki !?!? am .. ne vem .. rogovi mi rastejo .. pa brez dlak sem na jeziku .. je vse pokurl
LP
Armando
ja moj deda je to biu jabolcni kis pa zlica meda.-ful je shujsau od tega,za deset kil v mescu pa pol.pa trebuh je zgubo...ker je ze zgledoko da bo sloncka pocasi rodiu
¤MajC¤ napisal/-a:armandoxxx napisal/-a:stranski učinki !?!? am .. ne vem .. rogovi mi rastejo .. pa brez dlak sem na jeziku .. je vse pokurl
LP
Armando
ja moj deda je to biu jabolcni kis pa zlica meda.-ful je shujsau od tega,za deset kil v mescu pa pol.pa trebuh je zgubo...ker je ze zgledoko da bo sloncka pocasi rodiu

Drgač pa...nebi se mogla spravit pit tega... eww... Razn, če bi blo nujno

Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
-
- Sramežljivka
- Prispevkov: 97
- Pridružen: 12. Jan. 2005 17:01