Sistematski pregled

Za dušo in telo.
Omy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: The kingdom of Aden

Sistematski pregled

Neprebrana objava Napisal/-a Omy »

Torej med pogovorom z mojo lubiko oz. jamranjem kako je deklicam na sistematskem hudo ker jih vagajo ji zaupam kako morajo fantki kazat svoje "premoženje" dohtarci, sledil je debel pogled in smeh (upam da saj tukaj to veste :) ) in potem vnadalnem pogovoru še izvem da morajo biti deklice topless pri dohtarci, kar si mi zdi rahel nesmisel - mi katera tukaj če ima mogoče kaj več informacij zaupa zakaj je to potrebno?

Malo čudna tema vem :)
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a sweet_kitty »

Zato da ti pregleda dojke - rak na dojkah, itd...
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Omy
Sramežljivka
Sramežljivka

Hm.. glede na njen pogovor se jih zdravnica tudi dotakne ne, kar izloči pregled raka in glede na to da so ti sestematski trajali od 7. razreda OŠ do 1.letnika gimnazije sem sklepal mogoče kontrolirajo pravilno rast dojk kar se mi pa zdaj ko sem napisal zdi izredno neumno.

Go figure.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Tole bolj spada pod Zdravje...
In ne razumem, v čem je problem... saj zdravniki so navajeni gledat nage ljudi in če kdo, potem se oni ne sekirajo, če imaš 2 kilci preveč- zanimajo jih samo skrajnosti- pretirana debelost in anoreksija.
Pa dvomim, da na sistematskem pregledujejo dojke glede raka, mogoče samo preverja držo telesa, lahko opazi kako sumljivo znamenje na jošku, posluša srce in pljuča...
Brezveze v glavnem- pojdi enkrat na kolonoskopijo ali pregled prostate skozi danko, pa boš videl, kaj je neprijetno- pa tudi to je zdravnikom čista rutina.
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

ja mi nismo bile topless na sistematskem,, ne glede na to ali je bilo to za OŠ, SŠ, ali fax....
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Omy
Sramežljivka
Sramežljivka

Vem da ni nič nenavadnega mi zdravstvo in medicina ni tuje poznam kar dobro..

Sprašujem samo za to ker se mi je zdelo čudno da morajo biti topless, ker sem prvič slišal, da bi to bilo potrebno in da se to sploh dela, bom še malo pobrskal v to.

Hvala moderatorki za premik teme.
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a sweet_kitty »

No sej mi tud nikol nismo ble topless na sistematskemu, zato sem pač sklepala da mogoče gre za pregled dojk... Weird :)!
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

me tud nismo morale zgoraj bit topless..sicer pa tud če bi...potem ima že razlog...morda če se normalno razvijaš ali karkoli....jaz pred zdravniki nimam nobenega strahu...ker sem prepričana, da so oni videli že na stotine takih telesc kot so naša....jaz v tem ne vidim panike....
aja..pa prsa se preglejujejo na mamografiji....še nisem slišala, da bi jih splošni zdravnik pregledoval...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

jaz se sicer ne spomnim kako nas je zdravnik pregledoval. lahko pa povem da sem mogla svojo triletnico tudi slečit (spodno majčko), da vidi držo otroka. mislim da res nima veze z pregledom dojk, ampak bolj preventiva, saj vsi vemo kako težke torbe nosijo osnovnošolci :? . sploh pa zdej ko so te torbe - za čez ramo.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Nas so pregledovali v spodnjem perilu (ne topless)... zato da pogleda kako hojo mas, ce mas kke napake na rasti, hrbtenica itd. Nikol pa niso pregledoval dojk za ksnga raka al pa kej. Pa valda se poslusa srcek :)
Uporabniški avatar
dr_Brane
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a dr_Brane »

Omy: kako morajo fantki kazat svoje "premoženje" dohtarci, ..

To je izredno pomembno. Tako se določi položaj mod, kajti kriptorhizem (retentio testis - modo ni v mošnji) vodi v sterilnost. Pomembna je nasplošno ocena in izgled spolovila (Beri: razvojne anomalije). Eden od razlogov je tudi ocena prepucija (kožice ki je čez glavico penisa če ni obrezan seveda - ta je lahko zožena - fimoza - in je ni moč potegniti čez glavico.)
Se pa tudi pri deklici pogleda spolovilo (zgojl vizualen pregled zunanjosti monsa pubisa) ; npr. pomembno je ugotoviti prisotnost izpuščajev, saj se nekateri pojavljajo prav tam.

Omy: še izvem da morajo biti deklice topless pri dohtarci

Ocenjuje se velikost dojk (hormonalno napredovanje), itd.
Pomemben je pregled kože na tem delu - izpuščaji.
Kolikor pa iz prakse vem pa je tako da se deklicam pregleduje dojke le če je kaka indikacija za to. Za rak se ne pregleduje.

kr ena: Pa dvomim, da na sistematskem pregledujejo dojke glede raka, mogoče samo preverja držo telesa, lahko opazi kako sumljivo znamenje na jošku, posluša srce in pljuča...

Vsekakor. Če odrasli ženski poslušaš srce, tipaš iktus, perkutiraš pljuča pač odstrani vse, drugače ne moreš, za deklice velja enako. Običajno pa se na sistematskih tega ne dela, saj se mudi in se vse to naredi tako malo na hitro.
Omy
Sramežljivka
Sramežljivka

dr_Brane hvala za izčrpen odgovor to vsaj malo pojasni za fantke vem zakaj je treba :) (no sem vedel)
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a x_nika_x »

u_k_i napisal/-a:ja mi nismo bile topless na sistematskem,, ne glede na to ali je bilo to za OŠ, SŠ....

mi tut ne....smo ga mel lih zadnič pa smo mogl sam tok majco dol dt d nm je srčka poslušala zdravnica pa neki me je po trebuhu tipala (ful je žgečkal :rofl: )
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a girlie »

me tud nismo ble nikol topless :P pa lih zanč smo ga mel :D
Let the good times roll.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

me smo pa mogle bit toples v oš, zdj v gimnaziji pa ne(na srečo!)
Odgovori