Vsaka stvar v prevelikih (ali premajhnih) količinah je lahko nevarna. Če spiješ preveč vode, lahko povzroči otekanje možganov, samo za primer. Sicer pa, vse ilegalne droge so bile ˝izumljene˝ kot zdravilo, pa so jih prepovedali predvsem zaradi tega, ker ljudje niso imeli zdrave meje in so te substance zlorabljali. Če se neko zdravilo jemlje v kontroliranem okolju pod zdravniškim nadzorom, s poznavanjem svojega telesa in s kančkom zdrave kmečke pameti, se ti kaj hujšega ne more zgoditi.
Serotonin uravnava počutje, spanec in apetit. Prej sem recimo lahko spala po 12 ur, pa sem bila še vedno neprespana in utrujena. Zdaj sem po 6ih urah ko rožca. Apetit se mi je znormaliziral, ne prenažiram se več tako kot sem se prej, kar je pomagalo da sem se začela bolje počutiti tako v fizičnem kot psihičnem smislu. Dopamin pa igra veliko vlogo pri motivaciji, saj povzroči tisto zadovoljno občutenje, ko dobimo neko ˝nagrado˝, ali pa ko dosežemo nek zastavljen cilj. Tudi ko poješ eno dobro pico, se ti dopamin začne sproščat, ko spiješ kavo, poješ tortico, ali pa ko pokadiš cigareto, zato pa je toliko ljudi odvisnih od tobačnih izdelkov.
Hočem ti reči, da so NSRI (dopamin) precej bolj ˝zasvojljive˝, SSRI (serotonin, tako kot Asentra) pa zasvojenosti ne povzroča, ker deluje na povsem drugačnem nivoju. In če zdraviš napačno stvar, se lahko zgodi, da boš jemala vedno močnejše tablete, kar seveda lahko pusti posledice. Zato pa pravim, da moraš poznati svoje lastno telo in imeti kanček zdrave kmečke pameti, da dobro razmisliš, kaj ti to slabo voljo povzroča. Včasih to raziskovanje traja zelo dolgo, moj znanec je za svoje razloge potreboval 10 let, da je vse raziskal in ugotovil, kaj mu dejansko povzroča depresijo.
Psihične težave niso tako zelo enostavne kot si misliš. Osebno raje ostanem brez noge, kot da bi imela hujše psihične motnje, ker za fizično pomanjkljivost se precej lažje da najti nek nadomestek oz. pomoč, kot za psihične, ki ti poleg tega izkrivljajo pogled na cel svet in močno vplivajo na odnose z drugimi. Sicer pa, če bi imela sladkorno bolezen, bi rabila inzulin, ki je tudi hormon. Ali bi rekla, da tega pa ne boš jemala, ker boš odvisna od njega?
Odločila se boš itak sama, kako boš rešila svoj problem. Ti pa iz svojih izkušenj povem, da stagnacija ni rešitev, ampak bo vedno samo slabše. Da si konstantno žalosten, jezen in nesrečen, zame ne predstavlja nobeno življenje. Zato sem sama pač poiskala pomoč, ki sem jo rabila, in mi je danes žal samo to, da tega nisem naredila prej.
Lahko pa prej, preden začneš jemati te tablete, poiščeš pomoč še pri psihologu, s katerim se boš lahko pogovarjala. Včasih že to veliko pomaga. Lahko tudi jemlješ šentjanževko, ki je čisto naravna zadeva, ima pa isti učinek kot Asentra, le precej bolj blaga je.
Če imaš pa že zdaj probleme z nizkim libidom, pa ponavadi zdravniki predpisujejo ravno Wellbutrin, ker ti lbido dvigne, in pa še če se kdo želi odvaditi kajenja ali pa kakšnih drugih odvisnosti. Po 6ih letih sem končno nehala kaditi, da o zmanjšani količini sladkarij in čipsov sploh ne govorim

Tako da vsaj zame so s temi tableti nastali sami plusi. Se pa seveda odloči sama, kaj ti je najbolj vredno