* da ljudje ne znajo ločiti med tem, da imajo nekoga res radi, in med tem, da so na nekoga samo navezani/jim je z nekom fajn/preganjajo dolgčas
* da je občutek, da imaš nekoga rad nekaj povsem drugega, kot pa občutek, ko se z nekom vidiš za celo življenje/si z njim predstavljaš imeti otroke itd. Gojiti do nekoga čustva ni nobena umetnost, ampak gojiti pristna in globoka čustva pa je nekaj povsem drugega.
* da folk obožuje rutino in dejstvo, da je nekdo vedno tam za njih, pa čeprav furajo bedno zvezo
* da se nikoli ne bi več spustila v zvezo, kjer bi vztrajala samo zaradi že zgoraj omenjenih stvari. Enkrat to početi 2 leti skupaj je bilo dovolj. Ampak ok, si ne zamerim, prva resna zveza pač.
* da je predpogoj za dobrega partnerja (v mojih očeh) ta, da je človek zmožen z zanimanjem poslušati/ je z mano sposoben debatirati o praktično vsem in je moj najboljši prijatelj.
* da je v zvezi potrebno včasih veliko prilagajanja, ampak če se z nekom ujameš so to malenkosti in ti ni težko. In ko so enkrat prisotni izgovori, potem vem, da škripa.
* da NIKOLI ne smeš spreminjati partnerja. Če se z nekom ne ujamem, to ne pomeni, da je slab človek, ampak pač nisva za skupaj. Lahko me bo na tej osebi motila 101 stvar, druga ženska pa tega še opazila ne bi. (pustimo spreminjanje malenkosti, npr. da se redno pobrije, ker ti je tako všeč, prej pa ni imel te navade)
* Da je trmanje in kuhanje zamer nekaj najslabšega za zvezo. VSE je treba razščistiti sproti in če ne gre, je to znak za alarm.
* da je nekaj najslabšega, kar lahko narediš to, da se nalezeš partnerjevih napak in si rečeš ''če to dela on, bom pa še jaz.'' Bullshit.
* da nekateri ljudje lahko oprostijo vse grde stvari, jaz jih pač ne morem, zato mi ne preostane drugega, kot da ostanem pri svojih kriterijih in jih ne znižujem, ker vem, da v nasprotnem primeri nikoli ne bom srečna z nekom.
* da če me začne motiti kakšna večja stvar pri sexu, potem se to prenese na ostale stvari in gre lahko še vse ostalo v k.
In še miljon drugih stvari, ki se jih trenutno ne spomnim.

But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)