Imam prijatelja, ki je okoli 20 let starejši od mene, poznava se leto in pol. (Pa prosim ne gledat čudno, da je to velika razlika v letih. Je komunikativen in zabaven in ima ostale prijatelje in znance vseh starosti, tako da nisem njegova edina tolk mlajša prijateljica).
Občasno se dobivava na pijačah in sprehodih, dosti se pogovarjava preko gmail chata. Sva se v tem času kar dobro spoznala, tudi bolj osebne stvari. On se je v zgodnjih 20ih poročil, ampak je kmalu ugotovil, da je žena zmaj (

Povedal mi pa je, da si ne želi otrok, ker jih ne mara, da mu grejo na živce (to mi je večkrat povedal, tako da nisem slišala samo enkrat).
Danes dopoldne pa sva se nekaj hecala na mailu, da kako sem jaz mlada (najine standardne fore), ampak da je on pri mojih letih imel že 4 leta staro hčerko.

Meni se zdi totalno nesprejemljivo, da mi te hčerke v letu in pol nikoli ni omenil. Si ne predstavljam kako lahko nekomu tajiš svojega otroka, kot da se ga sramuješ in ves čas govoriš kako ne maraš otrok in ti grejo na živce. Se mi zdi to poniževalno do njegove hčerke. Čudno mi je, da mi je omenjal hčerke svoje bivše punce, da jih ima rad, a svoje lastne hčerke mi pa ni omenil.
Me je pa to še dodatno osebno prizadelo, saj sem tudi sama otrok ločenih staršev in kmalu po ločitvi se moj oče ni več brigal za mene in sestro, tako da sem odraščala brez očeta in vem, da naju je s sestro tajil pred določenimi ljudmi (moj prijatelj ve za to).
Resno razmišljam, da bi prekinila to prijateljstvo (ki očitno to sploh ni bilo, ker od prijateljev si želim iskrenost).
Se je komu že kaj podobnega zgodilo? Kako bi vi reagirali v moji situaciji?