Pozdravljeni,
danes pa nekaj zanimivosti o paradižniku....je pogosto na vašem jedilniku?
Paradižnik je bogat z antioksidanti, ki koži pomagajo, da se prilagodi UV-žarčenju. Strokovnjaki prav zaradi tega priporočajo eno žlico paradižnikovega koncentrata na dan nekaj mesecev pred večjo izpostavljenostjo soncu.
Poleg likopena vsebuje paradižnik še cel niz drugih hranljivih snovi z lastnostmi antioksidantov, kot sta vitamina C in A, ki nevtralizirata škodljivo delovanje prostih radikalov.
Za vas smo pripravili odličen recept za polnjene paradižnike:
Polnjeni paradižniki
- 8 paradižnikov
- 250 g tunine
- 20 g krušnih drobtin
- 20 ml oljčnega olja
- šopek peteršilja
- oljčno olje za pekač
- sol
- poper
Paradižnike izdolbite in jih napolnite s tunino, ki ste jo prej posolili, popoprali in zmečkali z vilicami. Iz krušnih drobtin, oljčnega olja in sesekljanega peteršilja naredite zmes in z njo prekrijte napolnjene paradižnike. Pecite 20 minut v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija.
Dober tek vam želimo ter uspešen dan!
Sveže in naravno
Za vse, ki imate radi paradižnik
-
- Sramežljivka
- Prispevkov: 4
- Pridružen: 21. Jul. 2015 14:32