Imam sledeč "problem". Stara sem 22 let, s fantom (23let) sva v zvezi približno 3 leta, že kar nekaj časa pred zvezo sva bila prijatelja in se že dolgo časa poznava, imava tudi veliko skupnih prijateljev. Moj "problem" je, da počasi izgubljam živce zaradi fantove pasivnosti.
Sama sem karakterno zelo energična oseba, in enostavno ne morem biti pri miru. Veliko se ukvarjam s športom, hodim v fitnes, obožujem hribe, izlete, potovanja, ob rednem faksu tudi veliko delam. Doma me nikoli niso preveč razvajali, ampak so starši zelo težili k čim večji samostojnosti. Zato si razen strehe nad glavo vse moje stroške krijem sama. In mi to res ni problem, ker se mi zdi to pri teh letih nekaj samoumevnega. Pri fantu je pa to vse obratno! Najbolj me moti to da še vedno ni naredil vozniškega izpita, kamor koli greva peljem jaz. Imava dnevne prepire na to temo, ki se vedno koncajo da se bo sel prijavit naslednji teden.(pri njemu teden ocitno traja 3 leta). Potem ne ljubi se mu delat, ker češ itak ne zapravi veliko. In mu je dovolj le njegova skromna štipendija. Je precej manj športno aktiven od mene. Vedno ga povabim če želi z mano npr. V hribe ipd. vendar vedno reče naj grem rajsi s kolegicami ce pa ze gre pa mu na obrazu vidi velik odpor in zgleda kot da gre tja samo zaradi mene. Tako grem velikokrat tudi sama. Naslednji problem so potovanja, sama imam v planu veliko potovanj in izletov, ko mu jih predstavim je pri njem vedno financni problem in izgovor da je njemu škoda denarja.
Vedno mu tudi povem kar si mislim glede njega. Hudo mi je ker se oba sicer zelo dobro razumeva, govoriva lahko 24/7 in se smejiva, in ga imam zelo rada ampak se velikokrat tako dolgocasim ker nikamor ne greva. Zelo si namreč želim, da bi imela kakšen skupen hobi. (V 3 letih ga še nisem našla

Skrbi me kako bo to izgledalo v prihodnosti. Ali take zveze v katerih imata partnerja tako različne interese in poglede na svet sploh funkcionirajo?
Na koncu koncev sva še oba zelo mlada. In me je strah da mi bo nekoč žal da nism izkorstila vseh stvari k so mi bile dane.
Kaj menite o tem? Ima kdo podoben primer pri katerem je kdo od partnerjev bolj pasivne sorte?

Lep pozdrav!