Najlažji in najbolj učinkovit način je, da ste z njim iskrene in diskretne. Najslabše kar lahko moškemu ponudite je, da mu date lažno upanje. Konec koncev bo na končni rezultat vedno enak - razočaran bo, kar je povsem človeško. Temu se ne boste mogle izogniti. Bolje pa je, da ga zavrnete čim prej. Zakaj? Iz dveh razlogov:
-Prej kot ve, da pri vas nima možnosti, prej se bo lahko osredotočil na drugo žensko in manj ga bo bolelo. Več časa kot bo preživel z vami, težje mu bo.
-Prihranile si boste nekaj živcev, saj vas ne bo kontaktiral in gnjavil.
Najboljši odgovori, kako zavrniti moškega, ki vas vabi na zmenek in vam ni všeč so (gledana iz moškega POVja):
-Sorry, ti si uredu fant ampak žal ne gojim čustev do tebe
-Sorry, ti si uredu fant ampak mi žal nisi všeč
- Sorry, ampak čutim, da nisva kompatibilna
- NE (brez kakršnihkoli pojasnil in dodatkov)
-Sorry imam fanta/sem v razmerju
Najslabši odgovori, ki moškemu vzbuja lažno upanje in odgovori, katerim se probajte v čim večji meri izogniti, če nočete nezaželene pozornosti so:
Sorry, danes nimam časa (Najslabša oblika zavrnitve. Mnogo moških vam bo verjelo na besedo in zaradi tega vztrajalo dalj časa).
Sorry, trenutno ne iščem razmerja (Podobno kot zgoraj. Moški smo logična bitja in bomo zato mislili, da trenutno še niste pripravljene, boste pa mogoče v bližnji prihodnosti za).
-Sorry trenutno sem ful zaposlena(podobno kot zgoraj).
Kdor želi, me lahko še dopolni. Upam, da sem vam pomagal.